ÜRETİCİ KADINLARIN HİKÂYELERİ KİTAP OLUYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÜRETİCİ KADINLARIN HİKÂYELERİ KİTAP OLUYOR


 

Haber Merkezi

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan tarafından 2014 yılının Ağustos ayında açılışı gerçekleşen ve kısa sürede adını dünyaya duyuran Mezitli Belediyesi Kadın Üretici Pazarı’ndaki üretici kadınların hayatı kitap oluyor. Türkiye'nin en önemli yazarlarından olan İpek Ongun, üretici kadınların hayatını anlatan bir kitap yazmak için kolları sıvadı. 90'lı yıllarda yazmaya başladığı kitapları, yıllarca baskı rekorları kıran Ongun, onlarca kitap sığdırdığı kariyerine üretici kadınların yaşam hikâyelerinden oluşan kitabını ekleyecek. Üretici kadınların hayatlarını daha detaylı incelemek için üretim alanlarını ziyaret eden Ongun, son olarak Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ı ziyaret etti. Başkan Tarhan’a ‘Anlat Anneanne’ kitabını hediye eden Ongun, Üretici Pazarı hakkında bilgi aldı.

Kadın üreticilerin dünyaya örnek olduğunu dile getiren Başkan Tarhan, bundan sonraki hayalinin bir şalvarlı kadını parlamentoda görmek olduğunu ifade etti. Ongun’un Türkiye’nin önemli yazarlarından birisi olduğunu ve üretici pazarımıza ilgi duyduğundan dolayı onur duyduğunu dile getiren Başkan Tarhan, “İpek hanımı 90’lı yıllardan beridir yakinen takip edip, birçok kitabına hayranlık duymuşumdur. Şimdi ise Mezitli'nin yüreği büyük kadınları için yazmaya başlaması bizleri oldukça mutlu etmiştir. İlçemizde İpek hanımın adına ait parkın olması da bizi ayrıca gururlandırıyor.  Kendilerine teşekkür ediyorum. 2014 yılında açılışını yaptığımız üretici pazarımızın; tekil olmaktan çıkıp yarınlarda örgütlü ve adını dünyaya duyuracağı bir hale geleceğine inanıyordum. Tüm bunları başardık. Şimdi ki hayalim ise bir üretici kadınımızı parlamentoda görmektir.” şeklinde konuştu


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA