GEZENDELİLER BİRLİK OLMAYI BAŞARDILAR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GEZENDELİLER BİRLİK OLMAYI BAŞARDILAR


 

Gezende Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği Arabaşı Etkinliği’nde birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı. Gülnar-Bir Derneği Başkanı Dr. Cengiz Ertürk, birlik olma konusunda sıkıntılar yaşadıklarını ifade ederek Gezendeliler’in düzenlemiş oldukları etkinliklerle bunu başardığı söyledi.

GİZEM EKİCİ

Merkezi Mersin’de bulunan Gülnar Gezende Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Gezende Mahalle Muhtarlığı tarafından Toroslar Yunus Emre Kültür Merkezi’nde, “Arabaşı Etkinliği” düzenlendi.

Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe; MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Gülnar-Bir Derneği Başkanı Dr. Cengiz Ertürk, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile Gezende Köylüleri katıldı. Konuklara arabaşı çorbasının ikram edildiği program saygı ve duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

DERNEK 23 YILDIR FAAALİYETTE

Programın açılış konuşmasını Gezende Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Murat Aydın yaptı. Derneklerinin 23 yıldır faaliyetlerine ara vermeden devam ettiğini ifade eden Aydın, daha önceki yönetim kurulu başkanlarına teşekkür etti. Dernek olarak yapmış oldukları faaliyetler hakkında bilgi veren Aydın, köylülerinin birlik ve beraberliği sayesinde dernek mülkiyetini satın aldıklarını söyledi.

HEDEF YAŞAM KALİTESİNİ ARTTIRMAK

Gezende Mahalle Muhtarı Hakkı Küçük ise Mersin’e 200 kilometre uzaklıktaki mahallelerinin geçmişinin Osmanlı’ya kadar uzandığını söyledi.

Tarihi hamamı, camisi ve tarihi köprüsü ile anılan mahallelerinde Osmanlı zamanda medrese tahsili yapıldığı ve bu nedenle geçmişte Gülnar’ın önemli merkezlerinden biri haline geldiğini vurgulayan Küçük, “Nüfusu oldukça kalabalık olan Gezende Mahallemizin halkı, günümüzde Mersin, Antalya ve çevre illerde yaşamaktadır. Birlik ve beraberliğimizi sağlayan derneğimizin, kaynaşmamıza katkısı büyüktür. Tarım ile uğraşan Gezende Mahallesi halkı zeytin ve can eriği yetiştiriciliği ile adından söz ettirmekte ve festivaller düzenlemektedir. Köyümüzün yaşam kalitesini arttırmak adına muhtarlığımız ve derneğimizle el ele vererek birlik ve beraberliğimizi devam ettireceğiz.”

“GEZENDELİLER BİRLİK VE BERABERLİK KONUSUNDA ÇOK DUYARLI”

Gülnar-Bir Derneği Başkanı Dr. Cengiz Ertürk ise “Bizler birlik olma konusunda büyük sıkıntılar yaşadık. Gülnar için bir şeyler yapmak isteyen birçok sivil toplum kuruluşu bulunmakta. Gezende Köyü Derneğimiz bunlardan bir tanesi. Her yıl düzenlemiş olduğu etkinliklerle sadece Gezende Köylülerini değil Gülnarlı hemşehrilerimizide bir araya toplamaktadır. Bizlerde Gülnar-Bir Derneği olarak diğer sivil toplum örgütleri ile Gülnar için mücadele ediyoruz. Bu kalabalık Gülnarlıların birlik beraberlik konusundan ne kadar duyarlı olduklarını gösteriyor. Mersin’de yaşayan en büyük nüfus olan Gülnarlıların bu kente hizmet etme zamanı gelmiştir. Gülnarlılar olarak Mersin’i yönetmeye talip olmalıyız” ifadelerini kullandı.

“HER KOŞULDA BİRBİRİMİZİ SEVMEYE İHTİYACIMIZ VAR”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afsız Yılmaz ise salona girince yüksek bir enerji gördüğünü söyledi. 

“Gezendelilerin maşallah’ı var” diyen Yılmaz, “Bir, beraber ve güçlü olmaya çok ihtiyacımız var. Her halde ve şartta bir birimize sarılmaya, koşulsuz sevmeye, eksiğimizi, gediğimizi görmemeye, bir birimizin güzel taraftarını görmeye sevmeye saymaya ihtiyacımız var. Bunu da Gezendelilerde görüyorum. Gezendeliler çok organize. Birbirlerini seviyorlar sayıyorlar. Gezende Eriği’de boşuna meşhur değil. Gezende Erik Festivali’nde buluşmak üzere hepinize saygılar sevgiler sunuyorum” şeklinde konuştu.

“BURADA BULUNMAKTAN MUTLUYUM”

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek’de “Gezendelilerin, Gülnarlı hemşehrilerimin her yıl arabaşı çorbasını içmek bize nasip oluyor. Gezende’de erikler çiçek açmaya başlamış. Gezendeliler güzel etkinlikle bir araya gelmişler. Ben sizlerle birlikte olmaktan son derece mutlu oldum” dedi.

Programa katılanlar Hatice Kumru’nun söylediği parçalarla gönüllerince eğlendi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA