TÜM-BEL-SEN’DE ÖZBEY DÖNEMI BAŞLADI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TÜM-BEL-SEN’DE ÖZBEY DÖNEMI BAŞLADI


 

Tüm-Bel-Sen 7. Olağan Genel Kurulunu yaptı. Yeni dönemde 47 oy farkla Mustafa Özbey başkan oldu.

GİZEM EKİCİ

Tüm-Bel-Sen Mersin Şube’sinin 7. Olağan Genel Kurulu Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı. 7. Olağan kongrede mevcut Başkan Canan Solak ile önceki dönem başkanlardan Mustafa Özbey’ın listesi yarıştı. Divan Başkanlığı’nı Emekli-Sen Mersin Şube Başkanı Adil Alaybeyoğlu’nun yaptığı kongrede açılış ve yoklamanın ardından saygı duruşunda bulunuldu. 

Yeniden aday olan Canan Solak kongrenin açılışında yaptığı konuşmada, Tüm-Bel Sen’in emekçilerin, işsizlerin, yoksulların, baskı ve zulüm görenlerin ortak umudu olduğunu söyledi. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra çıkarılan OHAL ve Kanun Hükmünde Kararnamelerle yüz binlerce kamu emekçisinin hiçbir gerekçi gösterilmeden kamudan ihraç edildiğini ve yüz binlerce kamu çalışanının açlığa ve sefalete mahkum edildiğini ifade eden Solak, “İnsanlık tarihi gösteriyor ki darbelerin panzehiri demokrasidir. Ancak hükümet 15 Temmuz darbe girişimine karşı demokrasiyi benimseyeceğine OHAL, torba yasa, KHK’lar ve kayyum yasasıyla emek ve demokrasi düşmanı hukuksuzlukları benimsemiştir” dedi.

“EKSİĞİMİZ OLDU AMA YAPILABİLECEKLERİN EN İYİSİNİ YAPMAYA ÇALIŞTIK”

Özeleştiri yaparak yönetim kurulu olarak üyelerine her zaman ulaşamadıklarını ifade eden Solak, “Eksiğimiz oldu ama yapılabileceklerin en iyisini yapmaya çalıştık. Özellikle bazı sarı sendikaların yalan yanlış iftiralarla sendikamıza saldırıları devam etmektedir. Biz hiç kimseyi ötekileştirmeden diline, dinine, mezhebine, etnik kimliğine, bakmadan birlikte mücadeleden yanayız” şeklinde konuştu.

“HEMEN MÜDAHALE EDEBİLECEK BİR KONUMDA OLMASINI SAĞLAMAK DURUMUNDAYIZ”

Diğer aday Mustafa Özbey ise 0HAL ve KHK rejimi uygulamalarına son verilmesini ve parlamenter sistemin yeniden inşa edilmesini istedi. Sendika yönetimine seçilenlerin hepsinin belediye çalışanları olduğunu ifade eden Özbay, “Hepimizin iş yerinde görevlerimiz ve sorumluluklarımız var. Amatör olarak gönüllülük esası çerçevesinde bir hizmet yürütmeye çalışıyoruz, maaşlarımızı belediyeden alıyoruz. Bu bağlamda zaman zaman yetişemediğimiz, ziyaret edemediğimiz, üyelerimizin yanında olamadığımız zamanlar oluyor. Bunu lütfen bir özeleştiri olarak kabul edin. Bu eksikliği gidermek için işyerleriyle sendikamız arasındaki köprüyü oluşturan güçlendirilmiş bir işyeri temsilciliği sistemine ihtiyaç var. Önümüzdeki dönemde her bir işyeri temsilcimiz, Şube başkanı ve şube yöneticisi gibi çalışacak, o iş yerinde herhangi bir sorun olduğunda hemen müdahale edebilecek bir konumda olmasını sağlamak durumundayız” ifadelerini kullandı.

Yapılan seçimlerin ardından mevcut başkan Canan Solak’ın listesi 40 oy alırken Mustafa Özbay 67 oy aldı. 4 kişinin oy kullanmadığı seçimde yeni dönem başkanı Mustafa Özbey oldu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA