CHP’DEN PARKOMAT ÇELİŞKİSİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP’DEN PARKOMAT ÇELİŞKİSİ!


 

Bir CHP’li belediye parkomat uygulaması başlatıyor, bir başka CHP’li belediye mahkeme kararı ile iptal ettiriyor. Balıkesir’e bağlı CHP’li Edremit Belediyesi parkomatı mahkemeye taşıdı ve iptal kararı aldı! Mersin ise parkomat için start verdi!

SERKAN TULTAK

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, kentin halka açık caddelerini paralı hale dönüştürmeye hazırlanırken, yine kendi partilisi Edremit Belediyesi ise parkomat uygulamasını mahkemeye taşıdı. Mahkeme kararını verdi ve Edremit’te yol üstü ücretli otopark uygulamasını iptal etti.

KONU MECLİSE TAŞINDI, CHP’Lİ VEKİL UYGULAMA İÇİN “RANT KAYNAĞI” DEDİ

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesinin uygulamasından habersiz TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada parkomat uygulamasını yerden yere vururken, “AKP anlayışı her şeyi, her fırsatı rant kaynağı olarak görüyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi caddeleri otopark olarak görüp parkomat uygulaması başlatmıştı. İl merkezi ve ilçelerimizdeki bu uygulama nedeniyle halkımız kendi evinin önüne park ettiği aracı için bile para ödemek zorunda kalıyordu.” Dedi. 

“MAHKEME KARARINI VERDİ VE EDREMİT’TE YOL ÜSTÜ ÜCRETLİ OTOPARK UYGULAMASINI İPTAL ETTİ”

Konunun rant olduğunun altını çizen Akın, uygulamanın mahkemeden döndüğünü söyleyerek şöyle devam etti: “Edremit Belediyemiz parkomat uygulamasını mahkemeye taşıdı. Mahkeme geçtiğimiz günlerde kararını verdi ve Edremit’te yol üstü ücretli otopark uygulamasını iptal etti. Bu yanlış uygulamayı kamu yararı gereği mahkemeye taşıyan, iptal edilmesini sağlayan Edremit Belediyemize teşekkür ediyorum. Bu karar bir emsal olmalıdır. Vatandaşımız müşteri değildir. Belediyeler halka hizmet için vardırlar. Vatandaş bunun için zaten vergi veriyor. Yapılan her hizmetin parasını talep etmek doğru değildir. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bu emsal kararın gereğini yerine getirerek, Balıkesirlilileri bezdiren parkomat uygulamasına her yerde son vermelidir.”

MERSİNLİ VATANDAŞLARDA MAHKEMEYE TAŞIMAYA HAZIRLANIYOR

Mersin’de de kısmen başlayan uygulama ile ilgili vatandaşlarda parkomat uygulamasını eleştirirken uygulamanın olması gerektiğini ancak bir an önce otopark sorununun çözülmesi gerektiğini savunanlar olduğu gibi, büyük bir kısım ise Büyükşehir Belediyesinin işin kolayına kaçtığını, öncelikli olarak otopark ve trafik sorununa kalıcı çözüm bulması gerektiğini ve uygulamanın yasa dışı olduğunu ve konuyu da mahkemeye taşıyacaklarını söylüyorlar.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA