“SÜT ÜRETİCİLERİ PERİŞAN” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“SÜT ÜRETİCİLERİ PERİŞAN”


 

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, süt üreticilerinin sorunlarını Meclis’te gündeme getirdi. Süt fiyatlarının yem parasını bile karşılamamasını eleştiren Gökçel, küçük aile işletmelerinin hak ettikleri şekilde desteklenmesi çağrısında bulundu.

Haber Merkezi

CHP Mersin Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu üyesi Cengiz Gökçel, Meclis Genel Kurulunda yaptığı konuşmada süt üreticilerinin sorunlarını dile getirdi. Ekonomik krizden dolayı sektörde faaliyet gösteren büyük işletmelerin bir bir kapanmasına karşın küçük aile işletmelerinin üretimde kalmaya direndiğini hatırlatan Gökçel, süt fiyatlarının yem fiyatlarındaki zammı karşılamadığını belirtti.

EN DERİN KRİZDE BİLE AYAKTALAR

Yaşadığımız ekonomik krizi ülkemizin içinden geçtiği en derin ekonomik kriz olarak değerlendiren CHP’li Gökçel, küçük üreticinin bu derin krize rağmen üretimde kaldığını ancak hak ettikleri şekilde desteklenmediklerini dile getirdi. Üreticinin çaresiz kaldığını belirten Cengiz Gökçel, 3 bin Euro’ya ithal edilen düvelerin kesime gönderildiğini söyledi.

TALEBİ KARŞILAMIYOR

Düvelerin kesime gönderilmesiyle üretim fazlası olması gereken bu aylarda süt talebinin karşılanamadığını belirten Gökçel, küçük üreticinin üretimden kaçma tehlikesine karşı desteklenmesi gerektiğini söyledi. Küçük aile işletmelerinin en derin krizde bile üretimde kaldığına dikkat çeken CHP’li Vekil, “Küçük aile işletmelerini doğru bir şekilde desteklemeliyiz. Destekleme modelleri değişmeli, yatırım desteklemelerine geçilmelidir. Yem başta olmak üzere, girdi maliyetlerini azaltacak tedbirler alınmalıdır” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA