ORMAN KATLİAMI CEZASIZ KALMAMALI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ORMAN KATLİAMI CEZASIZ KALMAMALI!


 

Haber Merkezi

Ziraat Mühendisleri Odası Mersin Şubesi’nden, Eski Mezitli Mahallesi’nde 72 dönümlük arazide bin 530 ağacı kesen şahsın tutuksuz yargılanmasına tepki geldi.

Oda Şube Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Birim, 21 Aralık 2019’da yaşanan olayla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, “Bir gecede 1500 ağacın birden kesilmesi bir kişinin yapacağı bir iş değildir. Biz işin arkasında bulunan organize güçlere ulaşılmasını beklerken, şahsın serbest bırakılması bizleri derinden üzmüştür” tepkisi verdi.

“VATAN HAİNLİĞİ”

Ormanlara zarar veren, doğa katliamcılarının affedilmesinin toplum vicdanında kapanmaz yaralar açtığını belirten Birim, “İşlenen suç, organize bir suçtur. Rant uğruna birtakım kendini bilmezlerin doğamızı tahrip etmeleri en kaba tabirle vatan hainliğidir.

Biz ziraat mühendislerinin görevi, tüm insanlığa sağlıklı temiz ürünler yetiştirmek ve gelecek nesiller için temiz bir doğayı koruyup teslim etmektir. Ağaçlar başta insan olmak üzere, tüm canlıların yaşamında sağlık açısından çok önemli bir yere sahiptirler. Biz yargımızdan “yapanların yanına kar kalmaz, işte budur, şimdi oldu” dedirtecek kararlar beklerken, falin serbest bırakılması tüm camiamızı derinden üzmüştür. İlimizin ve ülkemizin kanayan yarası olan ormandan yer açıp kişisel rant kazanma çabalarının cezasız kalması yeni olaylar için cesaret verici olacaktır. Bugün 72 dekarlık ağaç kesen kişi veya kişiler yarın belki 72 insanı katledebilir. Çünkü ağaçlar da canlıdır, üstelik faydalı canlılardır.

YETKİLİLERE GÖREV ÇAĞRISI

Sayın yargı mensuplarından bu kararın tekrar gözden geçirilmesini talep ediyoruz. 72 dekar ormanı katleden o faili yakaladınız, sonra serbest bıraktınız. Dava devam ediyor ama bir an evvel, Mersin kamuoyunun vicdanını sızlatan bu kararı yeniden gözden geçirip, yüce adaletin uygulayıcıları olarak o faili azmettirenleri bularak gerekli cezaların verilmesini sağlayarak vicdanlarımızı rahatlatın.

Aynı bölge daha önce bilinen kişiler tarafından, peyder pey yapılmış benzer katliamların yapıldığı da dile getirildi. Bunların cezasız kalması, diğer insanların iştahını kabartacaktır. Bunun için Mersin milletvekillerini, sayın valimizi, orman bölge müdürümüzü, tüm yetkilileri göreve davet ediyoruz. Güzel ilimizin doğa varlıklarının korunması için bu davanın emsal olmasını talep ediyoruz. Adalete güveniyoruz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA