MERSİN ÇİFTÇİSİNİN GÖZÜ KULAĞI RUSYA’DA! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN ÇİFTÇİSİNİN GÖZÜ KULAĞI RUSYA’DA!


 

Rus rublesinin dolar karşısında değer kaybetmesi ile Rus halkını nalım gücünün düşmesi, Mersin’deki narenciyecileri kara kara düşündürüyor!

HEDİYE EROĞLU

Türkiye’nin ve özelde Mersin’in yaş meyve sebze ile narenciyede en büyük pazarı olan Rusya Federasyonu’nda ekonomide yaşanan olumsuzluklar çarpan etkisiyle ülkemizde kendini hissettiriyor.

Rus rublesinin dolar karşısında değer kaybetmesi nedeniyle fiyatların yükselmesi sonucu Rus halkının alım gücünün düşmesi Mersin narenciyecilerini kara kara düşündürüyor!

Son olarak Rusya sınırındaki tonlarca domates çöpe gittiği iddiaları gündeme gelirken Mersin çiftçisinin gözü kulağı Rusya Federasyonu’nun ekonomisine kilitlendi.

“NARENCİYEDE ENBÜYÜK SORUN TEK ALICININ RUSYA OLMASI”

Mersin Ziraat Odası Başkanvekili Turgut Demir, en büyük sorunun yaş meyve ve sebzede tüketicinin tek alternatifinin Rusya olması olduğunu söyleyerek, yeni Pazar arayışı çalışmalarının hız kazanması gerektiğini belirtti.

Doların yükselişi ile birlikte Rus rublesinin değer kaybetmesi sonucu Rus halkının alım gücünün düştüğünü belirten Demir, bunun da arz-talep dengesine olumsuz etki ettiğini bildirdi.

SALGIN FIRSATA DÖNÜŞECEKTİ AMA!...

Şuan için depolardaki portakal, mandalina ürünlerinin sürdüğünü ancak bunların önceki dönemlere ait siparişler olduğunu aktaran Demir, “Dolar kuru yükseldiği ve Rus rublesi dolar karşısında değer kaybettiği için Rus vatandaşların alım gücü azaldı. Bizim Rusya’dan başka pazarımız olmadığı için en ufak krizler anında bizi etkiliyor. Fiyat sadece arz-talep ile alakalı değildir, malı gönderdiğiniz ekonomik durumu da çok önemli.  Yaş meyve sebze sektörünün Rusya’ya bağımlılığının azaltılması, alternatif pazarları azaltılması lazım. Bizim Rusya’ya ile iyi geçinmemiz lazım.

Aslında biz Çin’deki coronavirüsünden dolayı bunun bizim Pazar şansımızı arttıracağını beklerken diğer etkenler bizim avantajımızı yok etti” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA