HANİ DOKTOR EKSİĞİ YOKTU! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HANİ DOKTOR EKSİĞİ YOKTU!


 

Gazetemizin pek çok kez manşete taşıdığı Mut’taki doktor eksikliği ile ilgili yetkililer “İhtiyaç yok” açıklaması yapsa da, ilçeye 6 yeni hekim ataması yapıldı!

HEDİYE EROĞLU

İlk olarak Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Aralık ayı toplantısında CHP ve İYİ Partili meclis üyelerinin gündeme getirdiği Mut başta olmak üzere batı ilçelerindeki hastanelerde doktor kadrosu yetersizliği sorunu sonrasında CHP’li milletvekillerinde TBMM’ye taşındı.

Ancak Mersin Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü her defasında konuyla ilgili haberlerimiz için “İhtiyaç yok” açıklaması yapsa da, 63 bin kişilik nüfusa sahip bölge halkının talebi özellikle sosyal medyada sık sık dile getirildi.

Sağlık Bakanlığınca Mersin'e çeşitli branşlarda 13 yeni uzman hekim ataması yapılırken, bunlardan 6'sının, daha önce uzman doktor sıkıntısı yaşandığı iddiası ile gündeme gelen Mut ilçesinde görevlendirildiği bildirildi.

Mut Devlet Hastanesi'nde görevlendirilen hekimlerin, anesteziyoloji ve reanimasyon uzmanı, çocuk sağlığı ve hastalıkları, iç hastalıkları, kadın hastalıkları ve doğum, ruh sağlığı ve tıbbi biyokimya uzmanı olarak görev yapacakları öğrenildi. Ayrıca Mersin'e ataması yapılan uzman hekimlerin 6'sının Şehir ve Eğitim Hastanesi'nde, birinin ise Tarsus Devlet Hastanesi'nde görev yapacakları belirtildi. Ataması yapılan hekimlerin yaklaşık 1 ay içerisinde göreve başlamaları bekleniyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA