NARENCİYE ÇETESİNE DİKKAT! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

NARENCİYE ÇETESİNE DİKKAT!


 

Mersin ve çevre illerde narenciye üreticilerinin ürünlerine göz diken narenciye çetesinin mağdurları artarken, Komisyoncular Derneği’nden “Dikkat” uyarısı geldi.

HEDİYE EROĞLU

Türkiye’nin narenciye deposu Mersin ve çevresinde narenciye bahçesi sahibi birçok üreticiyi dolandıran şahıslar bölgenin kâbusu oldu. Kivi, nar, portakal, limon gibi tonlarca ürünü kamyonlara yükledikten sonra sırra kadem basan çete üyeleri hakkında 20’ye yakın dava açılmasına rağmen mağdur durumdaki üreticiler karakol ve adliye koridorlarında mesai dolduruyor. Dolandırılan üretici sayısı 100’ü geçerken, bir bölgede deşifre olduktan sonra başka bir yere geçen şebeke üyelerine çok sayıda ithalatçının malını kaptırdığı gelen bilgiler arasında.

“HALE GELEN HER SANDIĞIN PARASI GARANTİ ALTINDA”

Mersin Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Münir Şen, bu tür olayların hallerde olmasının söz konusu olmadığını söyleyerek, “Eğer bu ürünler hale gelmiş olsaydı komisyoncunun garantisi altındaydı. Üretici, herhangi bir komisyoncudan tahsilat  yapamadığı zaman öncelikle bize başvuruyor. Çözemediğimiz durumlarda haller müdürlüğüne başvurarak, komisyoncunun teminat mektupları çözülerek, üreticinin hesabına yatırılıyor. 15 günlük bir yasal süre var. Yasal süre içerisinde para ödenmediği takdirde ruhsat iptaline kadar gidiliyor. Kısacası hale gelen her sandığın parası garanti altındadır. Bu tip sıkıntılarla karşılaşmamaları için üreticilere ürünlerini hale getirmelerini öneriyoruz. Dikkatli olun” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA