BİN 905 İŞLETME DENETLENDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BİN 905 İŞLETME DENETLENDİ


 

Mersin’de 13 ilçede 76 kontrol görevlisince yapılan gıda denetimlerinde bin 905 işletmeye denetim yapıldı.

HEDİYE EROĞLU

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın verdiği bilgiye göre Bakan Dr. Bekir Pakdemirli’nin talimatlarıyla rutin olarak yıl boyunca devam eden gıda işletmelerine yönelik denetimlere ilaveten 25 Kasım’da tüm yurtta ve tüm denetçilerle gıda denetimi seferberliği başlatılmıştı. Eş zamanlı olarak 81 ilde yürütülen seferberlik kapsamında gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerleri ile okul kantin ve yemekhaneleri denetime tabi tutuldu.

BİN 905 İŞLETME DENETLENDİ

Konuyla ilgili Mersin Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce de denetimler başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Mersin genelinde 13 ilçede eşzamanlı olarak gerçekleşen denetimlerde 76 kontrol görevlisi yer aldı. Denetim seferberliği kapsamında bin 905 işletmeye denetim yapıldı. Denetimlerde 24 adet numune alındı ve 91 işletmeye gıda güvenliğini riske atacak bir takım eksiklikleri gidermesi için süre verildi. Ayrıca 4 işletmeye idari para cezası uygulandı.

DENETİMLER DEVAM EDECEK

Mersin Tarım ve Orman İl Müdürü Arif Abalı konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Seferberlik sürecinde yoğunlaştırılmış denetim faaliyetlerinin gerçekleştiğini, seferberlik harici de tüm denetim ekiplerimizin sahada olduğunu, vatandaşlarımızın güvenli gıdaya ulaşması için denetimlerin artarak devam edecektir. Müdürlüğümüz adına başta İlçe Müdürlerimiz ve Gıda Yem Şube Müdürümüz koordinasyonunda denetimlere katılan tüm denetim ekiplerimize özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

ALO 174 GIDA HATTINI ARAMAKTAN ÇEKİNMEYİN

Tarım ve Orman Bakanlığı da konuyla ilgili yaptığı açıklamada, denetimlerin süreceğini belirterek, halkı gördüğü olumsuzluklara karşı bilgi vermeye çağırdı.

Gıda denetimlerinin bu seferberlik kapsamında kalmayacağını ve bundan sonra da hız kesmeden süreceğinin altını çizen Bakan Bekir Pakdemirli “Vatandaşlarımızın güvenli ve sağlıklı gıdaya gönül rahatlığıyla ulaşması için gereken her türlü tedbiri alıyoruz. Vatandaşlarımız ise olumsuz bir durumla karşılaştıkları zaman Alo 174 Gıda Hattını aramaktan çekinmemeliler. Bu bir vatandaşlık görevidir ve gıda güvenilirliği ile tüketici menfaatleri açısından büyük önem teşkil etmektedir” açıklamasını yaptı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA