NEFES NEFESE | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

NEFES NEFESE


 

BAL’da mücadele eden Mersin ekiplerinden İçel İdman Yurdu deplasmanda kazanırken, Mersin derbisinde kazanan çıkmadı.

ALİ ŞANLI

Bölgesel Amatör Ligde (BAL) 21’nci hafta oynandı. Mersin derbisinde 2-2’lik skor çıktı. İl sıralamasını yakından ilgilendiren maçta 4 gol atılmasına rağmen taraflar üstünlük sağlayamayınca puanlar paylaşıldı. Şampiyonluğun en büyük adayı İçel İdman Yurdu ligin son sırasında yer alan Tüysüzspor’a konuk oldu.

Zorlandığı karşılaşmayı 1-0 kazanan Mersin ekibi lider Ceyhanspor’u yakından takip etmeyi bırakmadı. Lider Ceyhanspor ise Elit Naturel Eşmekaya Sultanhanıspor’u deplasmanda 2-0 yenerek liderliğini averaj ile sürdürdü. Her iki ekibin maçlarını kazanarak yoluna devam etmesi nefesleri kesiyor.

ZOR KAZANDI

Ligde son 5 haftaya girildi. Ligde makas daraldıkça özellikle şampiyonluğa oynayan ekiplerin, iyi futboldan çok sonuç odaklı oynaması ortaya kısır futbolun çıkmasına neden oldu. Şampiyonluğa oynayan Mersin ekiplerinden İçel İdman Yurdu, ligin son sırasında yer alan Tüysüzspor engelini tek golle geçti 1-0.

Maça hızlı ve etkili başlayan Kırmızı Lacivertli ekip, rakibinin oyunu kendi sahasında kabul etmesi golün gecikmesine neden oldu. İlk yarının bitimine doğru çok istediği golü atan İçel İdman Yurdu 1-0 öne geçti. Bir çok maçta golü bulduktan sonra geriye yaslanan Mersin ekibi ligin zayıf ekibine karşı aynı sistemi uygulayınca 2’nci gol gelmedi.

Böylece zorlandığı karşılaşmayı 1-0 zar zor kazanarak lider ile zirveyi paylaşmaya devam etti. İçel İdman Yurdu hafta sonu Elit Naturel Eşmekaya Sultanhanıspor ile Mersin stadında oynayacak.

EŞİTLİK BOZUMADI

21’nci haftada lig, Mersin derbisine sahne oldu. Suni Çim sahada Meskispor ile İdman Yurdu 1925 karşı karşıya geldi. Her iki takımında kontrollü oynadığım karşılaşmada 4 gol çıkmasına rağmen eşitlik bozulmadı 2-2. Maçta ilk gol konuk ekip İdman Yurdu 1925 ekibinden geldi 1-0 .Yenen golden sonra rakip kaleye daha etkili giden Meskispor çok geçmeden eşitliği getiren golü buldu 1-1. İlk yarı bu skor ile kapandı. İkinci yarıda da her iki ekip kontrolü elden bırakmadı.

Kırmızı Lacivertli ekip kontra atakta kendilerini öne geçiren golü buldu 2-1. İlk golde olduğu gibi eşitliği yakalamak için Mavi Beyazlı ekip Meskispor atak üstüne atak geliştirdi. Çok istediği golü maçın son bölümünde buldu 2-2. Golden sonra baskısına devam eden Meskispor 3’ncü golü bulamayınca maç 2-2 sona erdi.

İl sıralamasını yakından ilgilendiren maçta çıkan skor 8 puan farkla önde olan İdman Yurdu 1925 ekibine yaradı. Son 5 haftaya girilen ligde Meskispor’un derbiyi kazanmayarak lig ikinciliği şansı yok denecek kadar azaldı. İdman Yurdu 1925 hafta sonu ligin son sırasındaki Tüysüzspor ile Mersin’de karşı karşıya gelecek. Meskispor deplasmanda Kapadokya Göremespor ile oynayacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA