MERSİN ALARMDA! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN ALARMDA!


 

Korona virüsü (Covid-19) önlemleri Mersin’i de alarma geçirdi. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Mersin Şehir Hastanesi’nde karantina alanları oluşturuldu.

AYŞENUR ÖNAL

Korona virüsünün (Covid-19) Türkiye’de tespit edilmesinin ardından, önlemler Mersin’de de alınmaya başlandı. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Mersin Şehir Hastanesi’nde karantina alanları açılırken, ilçelerde şüpheli hastalar hastaneye alınmadan belirlenen 2 hastaneye gönderiliyor.

Konu hakkında bilgi veren Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen, “Merkez Adana Şehir Hastanesi olarak belirlendi. Önlem amaçlı Mersin’de karantina alanları yapıldı. Hastalıktan şüphelenenlerin sayısı arttı. Özellikle yurtdışı geçmişi olan hastalar. Ama hala pozitif bir vaka olmadı Mersin’de, kişisel önemlerin alınması önemli. Bunun yanı sıra şehirler önlemlerini alıyor” diye konuştu. Testlerin hala Mersin’de yapılamadığını söyleyen Antmen, “Ankara’da virüs tespiti için özel tek bir merkez kuruldu numuneler oraya gönderiliyor ve test sonuçları oradan geliyor” diye açıkladı.

“PANİĞE KAPILMAYIN”

İnsanların paniğe kapılmaması gerektiğini de vurgulayan Antmen, “Sık ve usulüne uygun el yıkamalısınız. En az 20 saniye boyunca eller ovuşturulmalı. Su ve sabun bulamazsak alkol ya da kolonya ile eller ovuşturulmalı. Sağlam kişilerin maske takmasına gerek yok, hapşırma ya da öksürme sırasında tek kullanımlık mendil ile ağzınızı kapatmalısınız” diyerek hijyen kuralları yeniden hatırlattı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA