TARSUS, MASKE FIRSATÇILARININ ÖNÜNDE | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARSUS, MASKE FIRSATÇILARININ ÖNÜNDE


 

Haber Merkezi

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’dan maske fırsatçılarına karşı maske üretimi hamlesi geldi. Bozdoğan, belediye bünyesinde Meslek Edindirme Merkezinde görevli terzileri maske üretmeleri talimatını verdi.

Ayrıca terzilikten anlayan personeli ve gönüllü terzilere çağrı yapan Başkan Bozdoğan, verdiği destek ile kurulan eşi Derya Özinç Bozdoğan’ın başkanlığını yaptığı Tarsus Emekçi Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi işbirliği ile seri şekilde maske üretimi yaptırmaya başladı.

İlk etapta 20 bin maske üretimi için kolları sıvayan gönüllü terziler şimdiden hedeflenen sayıya yaklaşmış durumda maske dikimine devam ediyorlar.

Belediyenin sosyal medya hesaplarından ve basın müdürlüğü tarafından hazırlanan bültenler ile halkın Corona virüs konusundan bilinçlenmesine katkı veren Başkan Bozdoğan, Corona virüsün yayılmasını engelleme tedbirleri kapsamında yapılan uyarıları dikkate alalım panik yapmadan tedbiri elden bırakmayalım çağrısında bulunuyor. 

Belediye Temizlik işleri Müdürlüğü ekiplerinin şehrin birçok noktasında ve halkın yoğun olarak kullandığı alanlarda dezenfeksiyon çalışmalarını yürüttüğünün altını çizen Dr. Haluk Bozdoğan, “Vatandaşlarımızın karşılaştıklarında tokalaşma, sarılma ve yakın temasta bulunmaktan kaçınmalarını ve evlerinden dışarı çıkmaları durumunda mümkün olduğunca maske kullanmalarını istiyorum. Hastalığın belirtilerini kendilerinde hisseden kişilerin, kimseye temas etmeden en yakın sağlık birimine ya da Acil 112 ekiplerine bildirimde bulunmalarını tavsiye ediyorum” dedi.

Kooperatif Başkanlığı görevini yürüten Av. Derya Özinç Bozdoğan ise “Kooperatif üyesi kadınlarımızı arayarak bize gönüllü olarak yardımcı olabilecekleri, maske üretimi konusunda ne yapılabilir noktasında yardım istedim. Daha sonra kadınlarımız toplanarak maske üretimine başladılar. Türk kadınının o paylaşımcı, fedakâr, cesur yanları kodlarına öyle bir işlenmiş ki, sabahlara kadar burada maske dikmeye başladılar. Bir günde 5 bin tane maske yapılmaya başlandı. Tarsus Belediyesi bu maskeleri ücretsiz olarak dağıtacak, akabinde Yenişehir ve Mezitli’den de talepler geldi. Elimizden geldiğince maske üreterek bu talepleri karşılamaya gayret göstereceğiz.  Hep beraber bu kötü dönemi atlatacağımıza inanıyoruz“ dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA