“MARİNA’DAN NEYİ EKSİK?” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“MARİNA’DAN NEYİ EKSİK?”


 

Meclis gündemine damga vuran Balıkçı Barınağı’nın tahliyesi konusuna balıkçılardan tepki geldi. Sahipsiz kaldıklarını söyleyen Mersin Amatör Balıkçılar Derneği Başkanı Metin Atlas, “Burayı bir Marina’ya çevirirlerse; dükkanlar, mağazalar yapılırsa hareketlenir. Marina’dan neyi eksik?” diye sordu.

AYŞENUR ÖNAL

Mersin Büyükşehir Meclis Toplantısında görüşülen Balıkçı Barınağı’nın tahliyesi konusu gündeme bomba gibi oturdu. Akıbeti konusunda bir karar verilemeyen yer hakkında konuşan Mersin Amatör Balıkçılar Derneği Başkanı Metin Atlas, “Yakın zamana kadar buranın bakımına belediye bakıyordu, işin özüne bakacaksanız da belediyenin hakkı burası. Neden? Aydınlatmasını, her türlü temizliğini belediye yapıyor. Onlarca insan burada temizlik yapıyor. Ayrıca bekçiler var burada, onlar burada görevlerini yapıyor. Yani verilirse belediyeye iyi olur. Ama Milli Emlak’ta kalırsa iyi olmaz, bir hizmet verdiği yok” dedi.

“ŞU ANDA BİZ SAHİPSİZİZ”

Mersin Büyükşehir Belediyesi ya da Akdeniz Belediyesi’nin alması gerektiğini vurgulayan Atlas, “Mühim olan buraya hizmet gelmesi. Barınakla alakalı burada bir tekne kargaşası var, görüntü kirliliği, yemek düzensizliği, teknelerin bağlanma düzensizliği, boyları posları yani amacının dışında bir sürü tekne var burada. Bunlara bir düzen ve şekil vermek lazım. Bunları dönem dönem belediyelere anlatıyoruz. Amatör Balıkçılar Derneği olarak 2 bin üyeye sahibiz. Bunun içerisinde 400- 500 teknesi olan insan var, hizmet bekliyorlar. Teknelerin kimi büyük, kimi küçük. Birbirlerini kırıyorlar; kimisi çok dar, kimisi çok geniş. Milli Emlak bunu bir belediyeye verirse; ama Akdeniz’e verir, ama Büyükşehir’e verir. Büyükşehir’e verirse hizmeti daha boldur, Akdeniz’e verirse de devlet tarafında o da güzel bir hizmet verebilir. Kimseye verilmezse bu tekneler böyle kalacak. Şu anda biz sahipsiziz. Ama bir belediyeye verilsin” diye konuştu.

“MARİNA’DAN NEYİ EKSİK?”

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’ın Millet Bahçesi Projesi içerisine barınağı da aldığını söyleyen Atlas, “Gültak bey Millet Bahçesi yapılırken karşı taraflarla beraber burayı da ele alıp, aynı hamur içerisinde organize edeceğiz dedi. Son geldiğinde konuştuğumuz bunlardı. Gültak bey Akdeniz’e bir canlılık getirmek istiyor, bunun peşinde. Karşıya bir park ve aradaki yolarlıda düzenleyerek Çamlıbel’i hareketlendirmek istiyor. İstiyor ama kiralar çok yüksek, kiralar yüksek olunca insanlar Forum, Marina taraflarına taştı. Burada yüksek rakamlar olmaz. İzmir gibi kafe, bar yapılsa gençler gelip gider. Gençlerin gelip gittiği yerler hep hareketli oluyor. Forum tarafı bu yüzden hareketli, Marina da aynı şekilde. Burayı bir Marina’ya çevirirlerse; dükkanlar, mağazalar yapılırsa hareketlenir. Marina’dan neyi eksik?” diye sordu. Bir an evvel birilerinin sahip çıkması gerektiğine vurgu yapan Atlas, “Kim sahip çıkarsa çıksın” diye vurguladı.

“BİZ VATANDAŞIZ, HİZMET GÖRMEK İSTİYORUZ”

Mersin Amatör Balıkçılar Derneği Üyesi Üye Semih Yetiker ise, acilen çözüm bulunması gerektiğine vurgu yaptı. Daha önce Vahap Seçer’le de görüştüklerini söyleyen Yetiker, “Biz bazı sözler aldık ama daire başkanları daha sonra konuyla ilgilenmedi. Gültak bey daha önce de derneğimizin binasını onardı, bize kol kanat geriyor. Bizim derneğimizle bir fiil ilgileniyor, yanımıza gelip çayımızı kahvemizi içiyor. Biz vatandaşız, hizmet görmek istiyoruz” dedi.

“İNSANLARI YERİNDEN, YURDUNDAN ETMEYİN”

Mersin Balıkçılar Derneği Başkan Yardımcısı Adnan Polat, meslektaşlarının yaşadığı sıkıntının acilen çözülmesi gerektiğini belirtti. Daha önce orada olan Lunapark’ın balık-ekmek kültürüne katkı sağladığını, cazibe merkezi haline getirildiğini söyleyen Polat, “Orada çok büyük bir eksiklik, ‘Lunaparkla balıkçıla ne ilgisi var?’ derseniz çok ilgisi var aslında. Tarsus’tan, Mezitli’den Viranşehir’den, ummadığınız yerden halkı çekiyordu, aileyi çekiyordu. O kaldırıldı otomatikman insanların işleri düştü, insan trafiğini artırıyordu orda lunapark. Şu an Mersin’in merkezinde göremiyorum bir lunapark. Tarsus’tan bile gelen insanlar vardı. Bu önemli bir aktivite, yani şuanda orada bir şey yok, insanların zaten orada işleri zayıflamış. Onları kazanmaya dönük gayretleri olmalı. Onları yerinden yurdundan etmeyin,  Milli Emlak’ın arsasını kullanayım mantığı olursa biz buna engel oluruz” dedi.

“BÜYÜK YATIRIMLAR İSTİYORUZ”

Barınağın yatırımla daha da güzelleşeceğini söyleyen Polat, “İstanbul gibi balık ekmek tekneleri var. Yani halkı buraya çekecek projeler olursa biz destek veririz. Aynısını balık halinde de istiyoruz, bu tür projeler olursa destekleriz. Daha büyük projeler lazım. Büyük firmaları çekmesi lazım, bizde yabancı firmalara karşıyız, ama neden bir Starbucks çarşıda olmasın? Vatandaş onu arıyor onları çarşıya çekmemiz lazım. Çarşının daha güzelleştirilmesi lazım. Bu tür projeleri biz destekleriz. Ne kadar insan ayağı gelirse, o kadar hareketlendirme olur. Ve halka faydası olur. Yoksa buradaki esnaflar tek tek kapanıyor. Yol boyu gezin en az üç beş dükkanda bir boşluk vardır. Esnaflar çekip gidecekler. Şehrin Merkezine katlı otopark istiyoruz. Halkı çekecek, form gibi bir çarşı istiyoruz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA