ERİĞİN KİLOSU 30 LİRA | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ERİĞİN KİLOSU 30 LİRA


 

Mersin’in Mut ilçesinde, örtü altı eriğin kilosu 30 liradan alıcı buluyor. Mut Kaymakamı Muammer Köken, erik yetiştirilen bahçeleri ziyaret etti. Örtü altı üretiminin ilçede daha da yaygınlaştırılması gerektiğini söyleyen Kaymakam Köken, “Mikro klima özelliği olan ilçemizde çeşitli turfanda meyve ve sebzeler yetişiyor. Bölgenin en erken zeytin ve kayısı hasadı ilçemizde yapılıyor. Bölgenin en erken can eriği ilçemizde yetişiyor. Biz bu üretimin daha da artarak sürdürülmesini istiyoruz” dedi.

Mut Ziraat Odası Başkanı Hıdır Kar ise, ilçede 14 bin dekar alanda can eriği üretimi yapıldığını belirterek, “Genellikle Göksu Nehri çevresindeki Kıravga, Yapıntı, Suçatı, Kırkkavak, Irmaklı, Aşağı Köselerli, Yukarı Köselerli ve Kurtsuyu gibi mahallelerimizde üretim yapılmaktadır. Can eriği hasadı normalde açık alanda Nisan 15 ve Mayıs 15 arası hasat yapılmaktadır. Bu yıl 20 bin ton rekolte bekleniyor” dedi.

İlçede örtü altı can eriği yetiştiriciliğine başladıklarını söyleyen üretici Hacı Kerim Yapıcı ve Süleyman Türk, “Bu yıl 2 dönümlük bir serada çalışmalara başladık. 27 Şubat'ta ilk hasadımızı yaptık. 60'ar gramlık kaselere konularak 70 liradan satışa sunduk. Şu anda kilosunu 30 liradan Ankara ve İzmir'e gönderiyoruz. Bugün üçüncü hasadını yaptık” dediler.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA