HASTANE MASKE TALEP ETTİ GÖNÜLLÜLER DİKMEYE BAŞLADI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HASTANE MASKE TALEP ETTİ GÖNÜLLÜLER DİKMEYE BAŞLADI


 

Mersin’in Erdemli ilçesinde gönüllü usta öğreticiler, Erdemli Devlet Hastanesinin talebi üzerine günde 5 bin adet üretim hedefiyle ’maske’ dikimine başladı.

Hastane yönetimi de hastalar ve hasta yakınlarının maske ihtiyacını karşılamak için harekete geçip halk eğitim merkeziyle işbirliği yaptı. Bu kapsamda Erdemli Halk Eğitim Merkezi toplam 15 gönüllüden oluşan iki ayrı atölye açıp maske dikimine başladı.

Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Açıkyörük, "Bu ilçemiz halk eğitim merkezimizle birlikte Erdemli Devlet Hastanesi'nin yürüttüğü bir çalışma. Son zamanlarda gündemde olan maske üretimini gerçekleştiriyorlar. Halk eğitim merkezimize bağlı olarak görev yapan usta öğreticilerimiz gönüllü olarak, maske dikimini gerçekleştiriyorlar. Hastanemiz kumaşını sağlıyor, usta öğreticilerimiz de dikimlerini gerçekleştiriyorlar. Günde 5 bin tane maske üretimi yapılıyor" dedi.

“MASKE ÜRETİMİNE DESTEK OLACAĞIZ”

Erdemli Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ahmet Ateş de, "Hastanemizle işbirliği ile 1 gün gibi kısa bir sürede 15 usta öğreticimiz gönüllülük esasına göre organize oldu. Maske üretme noktasında hedefe kitlendik. Erdemli'de ve ülkemizde maske ihtiyacını karşılamak adına destek olamaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Usta öğreticiler adına konuşan Fatma Karakaya Ersoy da, "Bir telefonla bize işe arkadaşlarımızla birlikte organize oldum. Az kişiden oluşan 2 atölyeyi hazırladık. Seri şekilde dikime başladık. Ülkemiz böyle sıkıntılı bir dönemi atlatır, biz de bunları dikmek zorunda kalmayız" dedi.

“TOPLUM YARARINA YAPIYORUZ”

Usta öğretici Habibe Yıldız ise gönüllülük esasına göre maske dikimi için atölyeye geldiğini ortama temizleyip, hijyeni sağladıktan sonra maske dikimine başladıklarını belirtti.

Çalışmanın az kişiyle önlem alarak yapıldığını anlatan Yıldız, "Artık maske de bulunmuyor. Şu kadar maske üretilecek dendi biz hedefe kitlendik. Onu gerçekleştirmek için canla başla çalışıyoruz. Toplum adına da faydalı bir şey yaptığımız için tabi ki en büyük motivemiz bu" şeklinde konuştu.(iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA