HDP’DEN KAYYUM TEPKİSİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HDP’DEN KAYYUM TEPKİSİ


 

Haber Merkezi

HDP’li 4 belediyeye kayyum atanmasına Mersin’den tepki geldi. HDP Mersin İl Başkanlığı, yaptığı yazılı açıklama ile kayyum atamaları ile ilgili “Salgın gölgesinde kayyım gaspı ile Kürtlere ‘darbe hukuku’ uygulanıyor” dedi.

Açıklamada, “Partimiz halk sağlığını önceleyerek Newroz mitinglerini dahi iptal etmişken, belediyelerimizin halk sağlığını savunmak adına koronavirüsüne karşı etkili çalışmaları, halkın mağdur olmaması için su faturalarının ertelenmesi gibi somut ve tüm kamuoyunun teveccühünü kazanan uygulamaları ortadayken, halk iradesini hedef alan, partimize yönelik girişilen bu yeni siyasi soykırımı kabul etmiyoruz.

Tüm dünyanın salgın hastalıkla mücadele ettiği şu zorlu günlerde dahi Kürtlere düşmanlığını göstermekten çekinmeyen bu alçakça girişimi nefretle reddediyoruz.

Demokrasi sağlığını tehdit eden bu zorba iktidar, halk sağlığını tehdit eden Koronavirüsünden bir farkının olmadığını dünyaya kanıtlamıştır.

İktidarın görevi halk iradesine el koymak değil, halk sağlığını korumaktır. Bütün dünya halk sağlığını savunmak için salgın hastalıkla savaşırken, bu iktidar salgını fırsata çevirip demokrasiyle, halkla, HDP ve Kürt halkının kazanımları ile düşmanca savaşmaya devam ediyor. Salgın gölgesinde kayyım gaspı ile Kürtlere ‘darbe hukuku’ uygulanıyor.

Tüm dünya virüse karşı laboratuvarlarda aşılar geliştirmeye çalışırken, bu iktidar laboratuvarlarında Kürt halkının iradesini boğacak aşağılık yöntemler üzerinde çalışmaktadır.

Salgına karşı almadıkları önlemleri, kamuoyundan gizledikleri gerçekleri Kürtlere ve seçilmişlerine nefret kusarak, acele imar yasaları çıkararak, sermayeye önlemler alıp, halkı, işçi ve emekçileri ölüme terk ederek kapatmaya çalışıyor. Halk iradesini boğmaya çalışanlar, kendi nefretlerinde boğulacaktır. İktidar bu kirli politikalarının hesabını er ya da geç verecektir.  İktidarda vücut bulan faşizm virüsünü halklarımızın dayanışması ve özgürlük mücadelesine olan inancıyla hep birlikte yok edeceğiz.

Bu temelde; Başta halklarımız olmak üzere bütün partililerimize bugünden itibaren her gün saat 20.00’da evlerinin pencere ve balkonlarına çıkıp kayyımı sloganlarla protesto edip gürültü eylemine başlamaya, araçlardan korna çalarak tepki göstermeye, salgın sürecinde işçi ve emekçileri bir kez daha görmezden gelen, halk iradesini hiçe sayan, insanlık için virüs kadar tehlikeli olan AKP iktidarına karşı ortak mücadeleyi büyütmeye, bütün emek ve demokrasi güçlerinin de bu eyleme güç katmaya çağırıyoruz” denildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA