İTİRAZ EDECEKLER! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İTİRAZ EDECEKLER!


 

Mersin’de boşandığı eşi Kübra Aşkın’ı (37) sokak ortasında öldürdüğü için müebbet hapis cezasına çarptırılan Davut Demir’in (41) mahkemede, "Kadın cinayetleri son bulsun. Çok pişmanım" demesi şaşkınlık yarattı. Aşkın’ın avukatları ise cinayetin planlı bir şekilde gerçekleştirildiğini savunarak karara itiraz edeceklerini açıkladılar.

GİZEM EKİCİ

Olay, 14 Şubat 2019'da Yenişehir ilçesi İstemihan Talay Caddesi Demircanlar Kavşağı'nda meydana geldi. Çamlıbel Kız Meslek Lisesi'nde öğretmen olan Kübra Aşkın, 2 yıl önce boşandığı gemi mühendisi Davut Demir tarafından Sevgililer Günü'nde tabancayla vurularak, öldürüldü. Gözaltına alınan Demir, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Davut Demir hakkında 'kasten öldürme', 'ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya bulundurma' suçlarından ömür boyu hapis cezası istemiyle açılan davanın duruşması, bugün 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Davanın 5'inci celsesine tutuklu sanık Davut Demir Koronavirüs tedbirleri kapsamında Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Karar duruşmasına izleyici alınmazken, taraf avukatları katıldı.

SON SÖZLERİ "KADIN CİNAYETLERİ DURDURULSUN" OLDU

Mahkeme başkanı esas hakkında kararından önce zanlı Demir'e son sözlerini sordu. Eşinin kendisini aldattığını bu yüzden cinayeti işlediğini öne süren Demir'in, "Birbirimizi çok seviyorduk. Böyle olsun itemezdim, pişmanım. Kadın cinayetleri durdurulsun, son bulsun" demesi salondakilerin tepkisini çekti.

MAHKEME KASTEN ÖLDÜRME SUÇUNDAN CEZALANDIRDI

Taraf avukatları dinleyen mahkeme başkanı sanık Davut Demir'e 'Kasten insan öldürme' suçundan müebbet hapis cezası verdi. Ayrıca Demir'e 'ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya bulundurma' suçundan da 1 yıl hapis cezası verdi.

AVUKATLARDAN KARARA İTİRAZ

Duruşma sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Aşkın ailesinin avukatı Sevim Küçük, kararı istinafa taşıyacaklarını söyledi. Cinayetin planlı bir şekilde gerçekleştirildiğini belirten Küçük, "Bu planlı ve tasarlanarak işlenen bir cinayet. Mahkemenin kasten öldürme suçundan verdiği karara itiraz edeceğiz" dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA