RUSYA’YA DÖNÜN! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

RUSYA’YA DÖNÜN!


 

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov, Türkiye’de bulunan Rusya vatandaşlarının koronavirüs nedeniyle ilk fırsatta ülkelerine dönmeleri gerektiğini ifade etti. Açıklama, “Bu çağrı Akkuyu’yu da kapsıyor mu?” sorularını akıllara getirdi.

HEDİYE EROĞLU

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov, Türk hükümetinin yeni tip koronavirüsün yayılmasını önlemek için ciddi önlemler aldığını ancak her şeye rağmen turistler için önemli riskler bulunduğunu belirtti.

Rus basınına demeç veren Büyükelçi Yerhov, Türkiye'ye gelmeyi planlayan Ruslara koronavirüs salgını nedeniyle birtakım uyarılarda bulundu.

Yerhov, "Türk hükümeti, enfeksiyonun yayılmasına karşı en ciddi tedbirleri alıyor ve genel itibarıyla durumu kontrol altında tutuyor. Türkiye henüz sınırların kapatılması gibi olağanüstü önlemler almadı, uçaklar seferlerine devam ediyor ancak sefer sayıları azaltılıyor ve bazı firmalar Rusya'ya uçuşları durdurdu" dedi.

Ankara'nın önlemleri sıkılaştırması halinde Türkiye'de bulunan Rusların Rusya'ya uçma imkanı bulunmayabileceğini kaydeden Yerhov, "Elbette bu durumda yabancı diplomatik temsilcilikler gereken yardımı sağlayacak ancak yalnızca makul yardım sunulacağının altını çizmek istiyorum. Bu nedenle, Türkiye'de bulunanlar veya buraya gelecek olanlar, özellikle de çocuklu kişiler, bu riski alıp almayacaklarına kendileri karar vermeli. Türk hükümetinin her türlü tedbiri alması ihtimal dahilinde" uyarısında bulundu.

“Türkiye'ye gelmeyi planlayan vatandaşlarımıza seyahatin avantaj ve dezavantajlarını titizlikle tartmalarını, tatil yerine karantinaya girme, sınır dışı edilme veya ülkelerine dönme imkanı olmadan uzun süre burada kalma da dahil olmak üzere tüm potansiyel risklerin bilincinde olmalarını tavsiye ediyoruz" diye devam eden Yerhov, söz konusu risklerin gerçekleşmeyeceğinin garantisini hiç kimsenin veremeyeceğini vurguladı.

RUSLAR GİDECEK Mİ?

Bu açıklamaların ardından gözler Türkiye’nin ilk nükleer güç santralinin inşa edildiği Mersin’in Gülnar ilçesinde Büyükeceli Mahallesi’nde inşa edilen Akkuyu Nükleer Santrali’ne çevrildi. “Bu çağrı Akkuyu’yu da kapsıyor mu?” sorularını akıllara getirdi.

Kanal İstanbul ve Akkuyu Nükleer Tesisi başta olmak üzere halkın öncelikli ihtiyaçları yerine sermaye kesimlerine rant aktarmayı amaçlayan, kamu kaynaklarını israf eden projelerin durdurulması istenen süreçte, tepkilere rağmen yapılmak istenen santral inşası ile ilgili nasıl bir yol izleneceği merak konusu oldu.

“AKKUYU DURDURULMALI”

Hem bireysel hem de dernek nezninde Akkuyu Nüklere Santrali’ne karşı uzun süredir hukuk mücadelesi veren Mersin Çevre ve Derneği (MERÇED) Başkanı Sabahat Aslan’dan da, “Akkuyu durdurulmalı” çağrısı yaparak, Akkuyu’nun kamu güvenliğinde yaratacağı tehditlere dikkat çekti. Böylesine devasa bir tesisin olağanüstü hallerde yaratacağı tehlikelerin altından kalkılamayacak felaketlere neden olabileceğine dikkat çeken Aslan, “Bu yanlıştan dönülmeli” diyerek, seslerine kulak verilmesini istedi.

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA