OKULA GİDEMEYEN ÇOCUKLARA SÜT | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

OKULA GİDEMEYEN ÇOCUKLARA SÜT


 

Tüm dünyayı etkisi alan korona virüsü (Kovid-19) sebebiyle okula gidemeyen Mersinli çocuklara, Büyükşehir Belediyesi tarafından süt dağıtılmaya başlandı. Bugün merkezdeki çeşitli mahallelerde 4 bin 860 süt dağıtılırken, önümüzdeki günlerde dağıtımın süreceği belirtildi.

Türkiye genelinde virüs salgınına karşı birçok tedbir alınırken, okullarda tatil edilmişti. Bu süreçte uzaktan eğitimle ders gören öğrencilere, Büyükşehir Belediyesi tarafından süt desteği verilmeye başlandı. Bugün merkez Akdeniz, Toroslar ve Yenişehir ilçelerindeki belirlenen mahallerdeki çocuklara süt dağıttı. Mahalle muhtarları eşliğinde evlere tek tek giden ekipler, sütleri çocuklara verdi. Sütlerden dolayı mutlu olan çocuklar, ekiplere teşekkür etti.

Şevket Sümer Mahalle Muhtarı Abdülbaki Esen, Kovid-19'dan dolayı bir süredir öğrencilerin okula gitmediğini belirterek, "Belediyemizde evde oturan ve ders çalışan çocuklarımıza süt dağıtmaya karar vermiş. Bu kapsamda bizler aracılığıyla bugün süt dağıtmaya başladık. Elimizden geldiği kadar vatandaşlarımızı bu virüs ile ilgili de bilgilendiriyoruz. Zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamalarını, toplu bir arada bulunmamalarını ve hijyen kurallarına dikkat etmelerini istiyoruz. Valiliğimiz, kaymakamlıklarımız, belediyelerimiz bu virüse karşı güzel çalışmalar yürütüyorlar. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Devletimizin söylediği kurallara mahallemizin yüzde 70'i uyuyor. Tabi bizim bölgemizde göçle gelen vatandaşlarımız ağırlıklı. O yüzden tarımda, inşatta sektöründe çok çalışan var. Onlarda mecburen işe gidiyorlar. Yetkililerimizden ricamız, biraz daha buradaki insanlara bu süreçte destek olurlarsa seviniriz" dedi.(iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA