YURT ÖĞRENCİLERİ MAĞDUR VE ENDİŞELİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YURT ÖĞRENCİLERİ MAĞDUR VE ENDİŞELİ


 

Covid-19 önlemleri kapsamında yurtdışından gelenlerin öğrenci yurtlarına yerleştirilmesiyle birçok öğrenci mağdur oldu. Kısa bir sürede yurdu terk etmeleri için uyarı alan öğrenciler, geri döndüklerinde yurtların temiz olmasından ve kalan eşyalarının yerinde olmamasından endişeli.

AYŞENUR ÖNAL

Covid-19 tedbirleri kapsamında yurt dışından gelen vatandaşları karantinaya almak amacıyla Mersin Yenişehir Kredi Yurtlar Kurumu Erkek Öğrenci Yurdu boşaltıldı. Kız öğrenci yurdunun boşaltılmasının ardından öğrenci yurdunda kalmaya başlayan öğrenciler, yurt yönetimi tarafından 24 saat içerisinde yurttan çıkmaları için uyarıldı. Yurt dışından gelen yolcuların olası Covid-19 salgınına karşı alınan bu önlemle, öğrenciler sokakta kaldı.

“KİMSE YURTTA KALMASIN’

Yaşanan olayı bir gün öncesinden haber aldıklarını söyleyen Mersin Üniversitesi (MEÜ) öğrencisi Kadri Duman, “Bu sabah saat 9 gibi tek tek odaları gezip aşağıda toplantı olduğunu söylediler. Öğrenciler de üzerini giyip toplantı alanına gittik. Yurt müdürü bir konuşma yaptı. Nedenini pek anlatmadı, sadece durumun daha kötüye gittiğini ve böyle giderse sokağa çıkma yasağının olacağını söyledi ve herkese ‘firmaları arayıp biletlerinizi ayarlayın. En geç bir gün sonra 12’ye kadar kimse yurtta kalmasın’ dedi. Bunu Türk öğrenciler için söyledi. Yabancı öğrencilere böyle bir şey söylenmedi. Zaten onlar ülke dışından gelmiş durumda nereye gidecekler çıkarsalar?” dedi.

“EŞYALARI YURTTA KALANLAR VAR”

Kız yurdunun boşaltılmasının ardından herkesin erkek yurduna taşındığını söyleyen Duman, odaların tek kişilik olduğunu ve tek bir bloğun açık olduğunu kaydetti. Yurttan çıkarılacakları güne kadar önlemlerin alındığını belirten Duman, “İyiydi şimdiye kadar ama yurttan gönderilmemiz doğru değil. En azından birkaç gün önceden haber verilmesi gerekirdi. Dışarıda kalan arkadaşlar vardı. Yurtta kaydı vardı ama arkadaşında kalıyordu ve onun eşyaları burada, kendisi burada değil. Mersin dışında olduğu için bir gün içinde gelmesi neredeyse imkansız” diye konuştu.

“UMARIM KİMSENİN EŞYASINA BİR ŞEY OLMAZ VE KİMSENİN CANI YANMADAN BU DURUMU ATLATIRIZ”

Yurtta kalmanın avantajları da olduğunu söyleyen MEÜ öğrencisi Ulaş Oğur, “Yurtta kalmanın avantajları olduğu kadar dezavantajları da var. KYK Genel Müdürü ziyaretimize geldiğinde her sorunumuzu dile getirdik ama gelin görün ki her şey aynı. Bu koronavirüs illetinden dolayı üniversitelerin 3 haftalık tatil olduğu açıklandıktan birkaç gün sonra, bizlere hiçbir açıklama yapılmadan ve bilgi verilmeden, 4 bloklu olan yurdumuzda, kalan öğrencilerin tek bir blokta toplanması anonsu yapıldı. Kalan herkes, tek bir blokta toplanmak için, apar topar eşyalarını valizine-çantasına koyduğu gibi tek bir blokta toplanmak üzere, kendi odalarını boşalttılar. Her eşyamızı alamadığımız gibi, şu an eşyalarımızın başına neler geleceğini bilemiyoruz. Ama şunu söylemek istiyorum, erkek yurdunda en azından koridorlarda kameralar var, ama kız yurdunda yok. Kız yurdunda kalan, birkaç parça eşyasını bırakıp memleketine dönen arkadaşımın söylediğine göre, dolabına vurduğu kilidi kırıp, eşyalarını bazanın altına yerleştirmişler. Hiçbir bilgi vermeden ve açıklama yapmadan, bunu gerçekleştirmişler. Benim de birkaç parça eşyam ve 30 civarında kitabım orda kaldı. Başlarına ne geleceğini bilmiyorum. Yurtlarda kalan her öğrenci gibi ben de kaygılıyım” dedi.

“ÇOK ENDİŞELİYİM”

Döndüklerinde odalarda kalan kişilerin pozitif olmasından da korktuğunu dile getiren Oğur, “Evet belki temizlenecek odalar ama ya virüs bir şekilde tam olarak temzilenmezse? Ne yapacağız bilmiyorum, çok endişeliyim. Umarım kimsenin eşyasına bir şey olmaz ve kimsenin canı yanmadan bu durumu atlatırız” dedi.

“DOLAPLARIMIZIN KİLİTLERİ BİZDEN İZİNSİZ KIRILIP BOŞALTILMIŞ”

Yurttan atılmaktan ve aylık aldığı kredi ücreti kesilmesinden korktuğu için adını vermek istemeyen bir kadın öğrenci ise, “Bize geri döneceğimizi söyleyip hiç bir bilgi vermeyip çıkmamızı istediler. Daha sonra bizim eşyalarımızı bizden izinsiz başka yerlere koyup bizi mağdur ettiler. Apar topar yurttan çıktık ve bize bilgi verilmediği için eşyalarımızın yarısını dolaplarımıza kilitledik ve sonradan öğrendik ki dolaplarımızın kilitleri bizden izinsiz kırılıp boşaltılmış. Herhangi bir eşyamızın başına bir şey gelmesi durumda bütün sorumluluk Kırkkaşık Yurt Müdürlüğü’ne aittir” diye konuştu.  



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA