MERSİN’İN KALBİNE HANÇERİ SAPLADILAR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’İN KALBİNE HANÇERİ SAPLADILAR!


 

Mersin’de doğayı kirleteceği iddiasıyla büyük tepkiye neden olmasına rağmen yapılmak istenen polipropilen tesisi için Toros Tarım AŞ’nin olduğu bölge Özel Endüstri Bölgesi ilan edilmesi ile Mersin’in kalbine adeta hançer saplandı!

HEDİYE EROĞLU

Mersin’in Akdeniz ilçesi Karaduvar Mahallesi’nde yapılmak istenen polipropilen fabrikasını hiçbir şey durduramıyor!

Dünya Covid-19 virüsü ile mücadele halindeyken Türkiye, Kanal İstanbul başta olmak üzere kirli ve doğayı tehdit eden projelerden vazgeçmiyor. Bir yandan Akkuyu Nükleer Santrali inşaatına koronavirüse rağmen devam edilirken diğer yandan da kentin kalbine adeta bir hançer gibi saplanan yeni bir gelişme yaşandı.

Mersin’de doğayı kirleteceği iddiasıyla büyük tepkiye neden olmasına rağmen yapılmak istenen polipropilen tesisi için Toros Tarım AŞ’nin olduğu bölge Özel Endüstri Bölgesi ilan edildi. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

YANGINDAN MAL KAÇIRIYORLAR

Karara ilk tepki CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen’den geldi. İnsanlığın covid 19 virüsüne karşı mücadelesi sürürken alınan kararı “Yangından mal kaçırıyorlar” diyerek eleştiren Antmen, “Mersin’in kalbine hançeri sapladılar!” dedi.

“MERSİN’E SAHİP ÇIKALIM”

Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) Mersin Şube Başkanı Sinan Can da, karar tepki göstererek, “Toros Tarım’a ait alan ‘Kentsel Adalet’ ile hiçbir şekilde uymayacak bir yöntem ve karar ile Mersin Özel Endüstri Bölgesi olarak ilan edildi. Kentin aktörlerini, kentin bileşenlerini Mersin'e sahip çıkmaya davet ediyorum” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA