KORONALI GÜNLERDE BEKLENMEDİK KARAR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KORONALI GÜNLERDE BEKLENMEDİK KARAR


 

Mersin’de yapılması planlanan ve Resmi Gazete de yayınlanan polipropilen tesisi hakkında açıklama yapan Mersin Kent Konseyi, “Mersin’in geleceği için, Mersin için tüm siyasi partiler, ilgili kurum ve kuruluşlar ve sivil toplum örgütleri ile hep birlikte hareket edip irademizin dikkate alınmasını sağlayacağız” açıklaması yaptı.

Haber Merkezi

Mersin Kent Konseyi Yönetim Kurulu, polipropilen tesisi hakkında bir açıklama metni yayınladı.

Yönetim Kurulunun metni şu şekilde;

“Ülke olarak koronavirüs salgını mücadelesi verirken, Serbest Bölge ve Karaduvar arasında kalan Tekfen grubuna ait olan ve Polipropilen Fabrikası yapılması planlanan alanın, Özel Endüstri Bölgesi ilan edilmesi düşündürücüdür.

Mersin'in üzerinde kirlilik ve olumsuz çevresel etkileri ile yük olmuş olan tesislerin varlığına ilaveten, aynı bölgede Polipropilen tesisisin yapılması, Karaduvar halkının geçim kaynağı olan balıkçılık ve sebze yetiştiriciliği faaliyetlerini sona erdirecektir. Bölgenin çevre yükünü daha da arttırıp, Mersin yerelinde halk ve çevre sağlığını olumsuz yönde etkilemesi ise kaçınılmazdır. Daha da önemlisi Liman ve Serbest Bölge gelişimini sekteye uğratarak, her anlamda Mersin'in geleceğini katledecektir.

Söz konusu alanın Mersin Büyükşehir Belediyesi Ekim/2016 Meclis toplantısında “Serbest Bölge Genişleme Alanı ile Mersin Ana Konteyner Limanı depolama alanı” olarak 1/1000.0000 Çevre Düzeni Planına işlenmesi kararı alınmıştır.

Halkın haklı taleplerine, sivil toplum kuruluşlarının uyarılarına, ilgili kurum ve kuruluşların itirazlarına rağmen, bu projeyi hayata geçirecek adımların atılması akla ve vicdana sığacak kararlar değildir.

Mersin, 2 bin kişiden fazla insana istihdam sağlayacak, dış ticaret hacmini 1 milyar dolar arttıracak Doğu Akdeniz Ana Konteynır Limanı projesinin Polipropilen fabrikasına kurban edilmesine seyirci kalmayacaktır. Meslek kuruluşları, STK’lar ve halk konunun yeniden değerlendirilmesini talep etmektedir. Bir kentin geleceğine daha güçlü katkı sunacak proje ortada dururken, Polipropilen fabrikası kararının değiştirilmesi en akılcı yol olacaktır.

Mersin'in geleceği için, Mersin için tüm siyasi partiler, ilgili kurum ve kuruluşlar ve sivil toplum örgütleri ile hep birlikte hareket edip irademizin dikkate alınmasını sağlayacağız.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA