ERDEMLİ BELEDİYESİ EVDEKİ ÇOCUKLARI UNUTMADI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ERDEMLİ BELEDİYESİ EVDEKİ ÇOCUKLARI UNUTMADI


 

Haber Merkezi

Koronavirüs (COVID-19) tedbirleri kapsamında Erdemli Belediyesi çocukların fiziksel gelişimine katkı sağlamak amacıyla düzenlediği spor aktivitelerini online platformlara taşıdı. Belediye “Mutlu çocuklar mutlu gelecektir, Evde Kal Sporla Kal” sloganıyla çocuklara yönelik çeşitli branşlarda online spor eğitimleri başlattı. Online olarak gerçekleştirilen jimnastik programına çocuklar yoğun katılım gösterdi. Ebeveynler, koronavirüs salgını nedeniyle evde olan çocukları ve aileleri unutmayarak spor-sanat aktivitelerini sosyal platforma taşıyan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’ya teşekkürlerini yüzlerce mesaj yollayarak iletti.

“MUTLU ÇOCUKLAR MUTLU GELECEKTİR”

Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “Neredeyse tüm ülkeleri etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle dışarı çıkamayan yetişkinler kadar çocuklar da zamanlarını evlerinde geçiriyor. Spor, sinema, dans, konser gibi sosyal hayatta yapılabilen her etkinlik de YouTube, Instagram, Facebook gibi online platformlara taşınıyor. Erdemli Belediyesi olarak bizde spor etkinliklerimizi ‘Mutlu Çocuklar Mutlu Gelecektir’, ‘Evde Kal Sporla Kal’ sloganıyla online platformlara taşımaya devam ediyoruz” dedi. Uzmanların içinde bulunulan dönemde özellikle çocukların müzik ve sanat aktivitelerinden uzaklaştırılmaması gerektiğini vurguladığını hatırlatan Başkan Tollu, online olarak başlattıkları spor aktiviteleri ile oyun zamanlarında çocukların birden fazla yeteneği tek bir alanda sergileme şansı yakaladıklarını kaydetti. Uzman eğitmenlerin eşliğinde algı, dikkat, iletişim, problem çözme, akranlarla etkileşimde bulunma, uyum gibi birçok gelişmeyi içinde barındıran eğitim programları kapsamında çocukların hem fiziksel hem de zihinsel sağlıklarının iyileştirilmesinin sağlanmasını planlandıklarına değinen Tollu, jimnastik aktivitesinin, çocukların fiziki ve sosyal gelişimlerine büyük katkı sağladığının altını çizerek, “Evde Kal, Sporla Kal. Mutlu Çocuklar Mutlu Gelecektir” sloganıyla tüm çocukları jimnastik yapmaya davet etti.

“JİMNASTİK ÇOCUKLARIN ÖZGÜVEN SAHİBİ OLMASINA KATKI VERİYOR”

Çocukların spor kültürü kazandırılması ve kişisel becerilerinin geliştirmesini amaçladıklarını ve bu yönde online spor faaliyetlerinin süreceğine işaret eden Erdemli Belediyesi Spor Eğitmeni Ebrule Türer ise ‘Çocukların hem ruhsal hem fiziksel hem de sosyal olarak spor yapmaları gelişimlerinin önemli bir parçasıdır’ bilgisini paylaşarak, bu tür faaliyetler kapsamında çocukların kişisel becerilerini geliştirmeye yönelik eğitim çalışmalarının düzenli süreceğini söyledi. Türer, “Online olarak 5-7 yaş grubundaki çocuklarımıza yönelik jimnastik aktivesini başlattık. Hepsi çok mutlu oldu. Çocuklar gündemden uzaklaşıp kendileri için faydalı bir aktivitede bulunuyor. Çocukların bu tür aktivite ve eğitsel oyunlar kas ve kemik gelişimlerine yardımcı oluyor. Jimnastik çocukların özgüven sahibi olmasına katkı veriyor. Fiziksel ve zihinsel gelişimlerine de çok büyük katkı sağlayarak başarma duygusunu arttırıyor. Özellikle böyle bir dönemde çocukların spor ve sanat aktivitelerinden uzaklaştırılmaması gerekiyor” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA