ÇOCUKSU DAYANIŞMAYA, SAPKIN SALDIRI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇOCUKSU DAYANIŞMAYA, SAPKIN SALDIRI!


 

Korona virüsü nedeniyle karantinada kalan çocukların pencereden sosyalleşerek zaman geçirmeleri için başlatılan “Penceremde Dünya Var” etkinliği; bir kesim tarafından karalanarak, LGBTi bireylerin saldırıya uğramasına sebep oldu.

Haber Merkezi

Koronavirüs nedeni ile karantina günlerinde eve kapanmak zorunda kalan çocukların kendilerini yalnız hissetmemeleri için öğretmenlerin başlattığı “Penceremde Dünya Var” etkinliği belirli bir kesim tarafından karalanarak, LGBTi bireylere karşı şiddet içerikli mesajlar yayınlanmasına sebep oldu.

Yapılan karalamaları kınayan Eğitim-Sen Mersin Şube Yürütme Kurulu şöyle bir açıklama yaptı;

"Tüm çocuklarımız bir kâğıda Gökkuşağı çizip boyayacak. Sonra onu evlerinin camlarına asacaklar. Bu sayede cama asılı gökkuşağını gören her çocuk evde kalanın sadece kendi olmadığını görecek ve yalnız olmadığını hissedecektir. Bu gökkuşağı ile içinde bulunduğumuz stresli durumu biraz renklendirip yeni umutlara ışık saçalım hep beraber. Sizlerde çevrenizdeki insanlara, çocuğu olan yakınlarınıza söyleyerek bize destek olmalarını sağlayabilirsiniz.

Şeklinde sosyal medya aracılığıyla başlatılan bu çağrı sonrasında çocukların gökkuşağı çizimlerini pencerelerden paylaşarak #evdekal çağrısı yapma etkinlikleri malum kirli zihniyetler tarafından sapkınlık olduğu gerekçesiyle engellenmeye çalışılıyor. Çocuk dünyası dayanışmayı renklerle, sanatla buluştururken farklılıkları sapkınlık olarak görenlerin bu çocuksu dayanışmayı engelleme gayretlerini kınıyoruz.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA