“ÖNLEM İÇİN ŞEFFAF OLUNMALI!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ÖNLEM İÇİN ŞEFFAF OLUNMALI!”


 

Covid-19 pandemisinden dolayı yaşamını yitiren Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu, Mersin’de tüm sağlık kurumlarında eş zamanlı anıldı. Vakaların hızla arttığını ama sayıların şeffaf açıklanmadığı söyleyen Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen, “601 sağlıkçının testinin pozitif çıkmasından yola çıkarak sağlıkçıların daha sık denetlenmesi, daha sık korunması gerekiyor” dedi.

AYŞENUR ÖNAL

Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu’nun Covid-19 salgınından yaşamını yitirmesinden dolayı Mersin’deki hastanelerde ve sağlık kurumlarında eş zamanlı olarak anma düzenlendi.

Sağlık çalışanlarının en yüksek riskli grupta bulunmasından dolayı daha sıkı önlemler alınması gerektiğini belirten Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen; “601 sağlıkçının testinin pozitif çıkmasından yola çıkarak sağlıkçıların daha sık denetlenmesi, daha sık korunması gerekiyor. Koruyucu kişisel donanımların yeterli miktarda sağlıkçılara dağıtılması, özellikle aile sağlığı merkezlerinde ve bazı hastanelerde bizden çok fazla koruyucu ekipman talebi var. Bunun için görüşmeler yaptık ama Sağlık Müdürlüğünün ve Sağlık Bakanlığının bu konuda daha hassas olması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

“SAYILARIN GERÇEĞİ YANSITMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ”

Yaşanılan vakaların açıklanması konusunda daha şeffaf olunması gerektiğini vurgulayan Antmen, “Yaşanılan vakalar konusunda geçtiğimiz gün illerdeki sayılar açıklandı. Çok olumlu bir açıklama oldu bu. Biz 15 gündür ileride açıklayın, iller kendilerine özel önlemler alsınlar dedik. Mesela İstanbul’da 8 bin vaka var, yani Türkiye’de bu olayın merkezi İstanbul. Bu şehre daha sıkı önlem alınması gerekir. Örneğin İstanbul’a giriş-çıkışlar denetlenmeye başladı. Şehirlerarası trafiğin kısıtlanabileceğini gördük. Özel araçlarla da belki biraz daha önleyeceğini düşünüyoruz. Bu anlamda verilen sayıların işin gerçeğini yansıtmadığını da düşünüyoruz. Çünkü sadece Mersin’de 9 pozitif vaka var ama yoğun bakımlarda çok fazla viral pnömoni (Zatürre) var. Viral pnömoninin tespit edildiği tüm vakalarda sadece Covid-19 testi değil, influenza(Grip) testinin de yapılması gerekir ki. Bu ya influenza, ya koronadır. Başka bir şey olması mümkün değil.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARININ TEDİRGİN OLMAMASI MÜMKÜN DEĞİL”

Mersin Tabip Odası Sekreteri Cemil Galioğlu ise, “Sağlık çalışanlarının tedirgin olmaması mümkün değil. Ne kadar tedirginlikte olsa görev bilinciyle işlerinin başındalar. Önemli olan desteklendiklerinin ve kendi sağlıklarını korumak için eksiksiz önlemlerin alındığını bilmeleri gerekiyor. En önemlisi acillerde, yoğun bakımlarda çalışanlar başta olmak üzere sağlık çalışanlarının testlerinin ve kontrollerinin yapılması isteniyor. Bu yapıldığı sürece sağlık çalışanları canla başla görevini yapacaktır” dedi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA