VATANDAŞ MAĞDUR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

VATANDAŞ MAĞDUR!


 

Mersin-Adana arasındaki tren seferlerinin Covid-19 sebebiyle iptal edilmesinin ardından işlerine gitmek zorunda olan binlerce emekçiler; hem Covid-19, hem kurallara uymayan şoförlerle, hem de trafik sıkışıklığıyla boğuşuyor!

AYŞENUR ÖNAL

Mersin-Adana arasındaki tren seferlerinin Covid-19 önlemleri kapsamında iptal edilmesine halk isyan etti. Sokağa çıkma yasağının gelmemesinden dolayı, ‘Evde Kal’ uyarılarına rağmen çalışmaya devam etmek zorunda olan emekçi vatandaşlar, her gün Mersin-Adana arasında olan iş yerlerine sağlıksız koşullarda gidiyor. Pandemi kapsamında alınan önlemlere uymayan şoförlerden şikayetçi olan vatandaşlar; hem minibüslerin kontrolünün, hem de trafik sorunun acilen çözülmesini talep ediyor.

KURALLARA UYMUYORLAR!

Mersin’den bir işi için Adana’ya giden Burak Mutlu isimli vatandaş, sabah gittiği tren garının kapalı olmasıyla toplu taşıma yapan minibüslere yöneldi. 7 kişiden fazla yolcu taşımanın yasak olduğu minibüse binen Mutlu, “Minibüslerde az sayıda kişi taşıma kuralı geldiği için ücretlerde de artmış olmuş. Fazladan ücret verdik fakat belirlenen sayının üzerinde kişiyle yolculuk ettik. Şoförle birlikte 13 kişi vardık. Kontrol noktasında yaklaştığımızda bazı kişileri indirdiler ve polis noktasının ilerisine yürüyerek geçmelerini istediler. Kabul eden kişiler epey bir yol yürüdü ve ilerde onları bekledik” diye konuştu. Şehirler arası seyahat ederken izin belgesi alınması gerektiğini bilmediğini de belirten Mutlu, “Kimse bana izin belgesi de sormadı. Adana’ya gittiğimde öğrendim. Akşamüzeri saat 18 gibi otogarda polis noktasında izin belgesi alabilmek için çok sayıda insanla bekledik.  1 saate yakın beklemenin ardından belgeyi alamadık. Belgesiz bir şekilde Mersin’e tekrar dönerken otobüse binmek istemediğim için arkadaşımla haberleştim ve onun aracıyla seyahat ettik” dedi.

“MAHVOLDUK!”

Adana’da kalacak yeri olmadığı için büyük sıkıntı çektiğini söyleyen Mutlu, “Mahvolduk yolda. İşim olmasaydı kesinlikle vazgeçip eve dönerdim ama gitmek zorundaydım. Yaşanılanlara acilen çözüm bulunması ve denetimlerin arttırılması gerek. Her gün gitmek zorunda olan insanlar kim bilir neler çekiyordur” dedi.

“TRAFİKTE YÜZDE 100 ARTIŞ VAR”

Tarsus tarafında bir fabrikaya ziyarete gittiğini ve dönüş yolunda 5 kilometreden uzun trafik sıkışıklığı olduğunu söyleyen Ferman Bulut isimli vatandaş ise, “Daha önceki aylara bakarken yüzde 100 artış var trafikte. Çalışan memur arkadaşların sayısı da az. Sayı arttırılsa ve kontrol hızlıca yapılsa bu kadar yoğun bir trafik olmaz. Ayrıca kontrol yapılabilmesi için yol tek şerit yapılmış. Seferlerin azaldığı bu günlerde şerit sayılarının arttırılması gerek” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA