“KORONA ÖLÜMLERİ TALİMATLA GİZLENİYOR MU?” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“KORONA ÖLÜMLERİ TALİMATLA GİZLENİYOR MU?”


 

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, “Korona virüsü nedeniyle ölen; ölüm raporuna ‘Covid 19’ yazılan ancak il sağlık müdürlüklerince ölüm belgelerindeki ‘Covid 19’ yerine başka hastalıklar ve semptomlar yazılması için hastanelere geri gönderilen raporlar bulunmakta mıdır?” diye sordu.

Haber Merkezi

Çin'de başlayan ve tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgınında dünyada şu ana kadar 52 binin üzerinde kişi hayatını kaybederken, Türkiye'de ise 10 Mart tarihinde ilk vakanın duyurulmasının üzerinden geçen süre içinde 356 kişi yaşamını yitirdi.

Korona virüsü ölümleri hakkında çarpıcı bir iddia CHP’den geldi. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen “Bu dönemde farklı illerdeki hastanelerden gelen iddialara göre korona virüsü nedeniyle hayatını kaybeden bazı vatandaşların ölüm raporlarına, ölüm nedeni olarak başka hastalıklar ya da semptomlar yazdırılmak istenildiği bilgisi gelmektedir” dedi.

Antmen, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına verdiği soru önergesinde, ölüm raporuna Covid 19 yazılan bazı kişilerin raporlarının il sağlık müdürlükleri tarafından hastanelere geri gönderildiğini ve ölüm nedeninin değiştirilmesinin istenildiği iddialarının tarafına geldiğini söyleyerek “Korona virüsü nedeniyle ölen hastaların ölüm raporuna ‘Covid 19’ yazan hekimlere bunu değiştirilmeleri için bazı il sağlık müdürlüğü yetkililerince baskı yapıldığı ve buna direnen hekimlerin de tehdit edildiği iddiaları doğru mudur?” diye sordu.

Alpay Antmen’in önergesinde yer alan sorular şu şekilde;

“Korona virüsü (COVİD 19) nedeniyle hayatını kaybeden bazı vatandaşların ölümlerinin talimatla gizlendiği ve ölüm raporlarında da korona virüsü yerine başka nedenler yazdırıldığı iddiaları doğru mudur?  Korona virüsü nedeniyle ölen; ölüm raporuna ‘Covid 19’ yazılan ancak il sağlık müdürlüklerince ölüm belgelerindeki ‘Covid 19’ yerine başka hastalıklar ve semptomlar yazılması için hastanelere geri gönderilen raporlar bulunmakta mıdır? Varsa bunlar hangi illerde ve hastanelerdedir? Korona virüsü nedeniyle ölen hastaların ölüm raporuna ‘Covid 19’ yazan hekimlere bunu değiştirilmeleri için bazı il sağlık müdürlüğü yetkililerince baskı yapıldığı ve buna direnen hekimlerin de tehdit edildiği iddiaları doğru mudur? Doğru ise bu tehdidi yapan kişiler kim ya da kimlerdir? Kimlerin talimatı ile bunu yapmaktadırlar? Ölüm raporunda ‘Covid 19’ yazan ancak Sağlık Bakanlığı ‘Ölüm Bildirim Sistemine’ ölüm nedeni olarak başka hastalık ya da semptom yazılan kişi ya da kişiler bulunmakta mıdır? Bunlar sırasıyla ve ayrı ayrı belirtilmek üzere hangi illerdedir? 1 Mart 2020’den önergenin yanıtlandığı tarihe kadar geçen sürede hayatını kaybeden vatandaşlardan kaçının ölüm raporu ikinci ya da üçüncü defa yazılmıştır? Bunların gerekçeleri nelerdir? Covid 19 virüsü taşıyan ancak ilk testlerinde ‘Covid 19 negatif’ ikinci ya da üçüncü testlerinde ‘Covid 19 pozitif’ bulunan ve yaşamını kaybeden vatandaşların kaçının ölüm raporuna ‘Covid 19’ yazılmış, kaçına yazılmamıştır?”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA