COVİD-19 PANDEMİSİNE MERSİN’DEN BÜYÜK KATKI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

COVİD-19 PANDEMİSİNE MERSİN’DEN BÜYÜK KATKI


 

Covid-19 pandemisinde kullanılan test cihazlarının kritik bileşenleri Mersin’de üretiliyor.

Haber Merkezi

Konuyla ilgili bilgi veren PMS Tıp Teknolojileri Kurumsal İletişim Müdürü Barış Güler, RocheDiagnostics İnternational tarafından üretilen ‘Roche moleküler Sars –CoV-2’ test cihazı için gerekli, yüksek ısıda buhar sterilizasyonuna uygun, tıbbi atık torbası üretimine ağırlık verdiklerini söyledi. Roche ile yıllardır çalıştıklarını, bu cihazın geliştirilmesi sırasında Ar-Ge çalışmalarında katkı koyduklarını ve cihaz validasyonuyla projeye ortak olduklarını bildiren Güler; “Roche ile yaptığımız çalışma sonunda ortak bir ürün geliştirdik. Bu ürün ısıya dayanıklı bir çeşit tıbbi atık ambalajı.  Roche’un moleküler Sars –CoV-2 test cihazı hızlı virüs teşhislerinde kullanılan koruyucu bir ürün. Yapılan testlerde kullanılan kitlerin, prob ve iğne başlıklarının steril edilip bertaraf edilmesinde kullanılan özel bir ambalaj” dedi.

Bu ürünü PMS markası ile üretip tüm dünyaya ihraç ettiklerini kaydeden Barış Güler, bu dönemde RocheDiagnostics İnternational’dan ise ekstra talep geldiğini ve üretim oranlarını bu taleple artırdıklarını söyledi.

Ürünlerinin satışını RocheDiagnostics International’ın paket olarak ürettiği cihazlarla birlikte yaptığını kaydeden Güler, “Firma bize yazdığı yazıda üretimini yaptığımız ambalajların, corona pandemisi ile mücadelede cihazlarının sürekli ve sürdürülebilir çalışması için kritik bir ürün olduğunu belirtip operasyonların aralıksız devam edebilmesi için üretimine ağırlık vermemizi istedi. Bu noktada kesintisiz üretim için gerekirse devletimizden destek istememizi, bu konuda girişimlerimizde bize destek olabileceklerini belirtti. Biz de durumun öneminin farkındalığıyla kesintisiz üretime başladık” dedi.

Ürettiği Yüksek Teknolojili Tıbbi Cihazlar ve Sistemleri 5 kıtada 72 ülkeye ihraç eden, geliştirdiği ürünlerle birçok küresel firmanın kritik tedarikçisi olan PMS, aynı zamanda geliştirdiği Hidrojen Peroksit Sterilizasyon Cihazı ile Avrupa İfTasarım ödülü sahibidir. PMS, Ar-GE ve inovasyon çalışmalarına, sağlıkta koruyucu ürünlerde yeni çözümler üzerine devam etmektedir. PMS Roche’a Covid 19 salgınında kullanılan tanı cihazlarının AR-GE safhasında da destek vermişti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA