AKKUYU ŞANTİYESİNİN NÜFUSU 10 BİNE YAKLAŞTI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKKUYU ŞANTİYESİNİN NÜFUSU 10 BİNE YAKLAŞTI!


 

COVID-19 salgınının ardından işçi alımına devam eden Akkuyu Nükleer Santrali’nde işçi sayısı 10 bine yaklaştı. İşçilerin sağlıksız koşullarda çalıştığı şantiyede kronik rahatsızlığı olduğu için 15 gün ücretli izne ayrılan işçiler işe geri dönmeye başladı.

Haber Merkezi

Titan-2 IC İçtaş İnşaat A.Ş. ortaklığı tarafından sürdürülen Mersin Akkuyu Nükleer Santrali şantiyesinde 3 işçi COVID-19 şüphesiyle ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan işçilerin kimliği hakkında bilgi paylaşmayan yönetim işçilerin testinin negatif çıktığını söylemekle yetindi.

COVID-19 salgınına rağmen işlerin durdurulmadığını, işçilerin büyük risk taşıdığını ifade eden bir şantiye çalışanı genel durumu Sendika.Org’a anlattı.

“SALGINA RAĞMEN YURTDIŞINDAN İŞÇİLER GELMEYE DEVAM EDİYOR”

COVID-19 salgınına rağmen şantiye yeni işçilerin geldiğini aktaran çalışan 5-6 bin kişinin çalıştığı şantiyeye salgının başlangıcından bu yana yüzlerce işçinin geldiği ve sayının 9 bini geçtiğini ifade etti.

Türkiye’deki ana yüklenici firma olan IC İçtaş A.Ş.’nin Rusya’da çalışan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı işçileri Mersin’e getirdiğini belirten şantiye çalışanı, Rusya’daki projenin bittirildiğini ya da durdurulduğunu söyledi. Akkuyu’daki şantiyeye her gün işçi alımının olduğunu da ekledi.

300-400 işçinin salgın nedeniyle istifa ettiğini belirten şantiye çalışanı, salgının başında kronik rahatsızlığı olan işçilerin ücretli izne ayrıldığını ancak 15 günün sonunda izne ayrılanların işe geri döndüklerini belirtti.

“OFİSLER İLAÇLANIYOR AMA ŞANTİYEYİ İLAÇLAMA ŞANSINIZ YOK”

Çalışanların yönetimden projeyi durdurma kararı almasını beklerken aksine işçi alımına devam edilip koşulların daha da kötü hale getirildiğine dikkat çeken şantiye çalışanı, “Ofisler ilaçlanıyor ama şantiyeyi ilaçlama şansınız yok” dedi ve şöyle devam etti:

Şantiyede 9 bin işçi 3 tane yemekhaneyi kullanıyor. İşçiler şantiyede dip dibe çalışıyor. Bir demircinin tuttuğu demiri alıyor diğeri taşıyor. Servislerle insan taşınıyor doğal olarak. Ancak servislerde işçilerin yan yana oturmama uygulamasına geçileli bir hafta oldu.

Sağlık çalışanlarının şantiyede günlük olarak ateş ölçümleri yaptığını belirten şantiye çalışanı ancak düzenli teste tabi tutulmadıklarını belirtti.

“9 BİN İŞÇİNİN 6 BİNİ KALABALIK KOĞUŞLARDA KALIYOR”

İşçilerin kalabalık koğuşlarda kaldıklarını belirten şantiye çalışanı, başta COVID-19 olmak üzere birçok hastalıkla burun buruna çalışmak zorunda kaldıklarını aktardı. 9 bini aşkın sayıdaki işçinin 6 bini, 6 ve 8 kişilik koğuşlarda kalıyor. Şantiye çalışanının aktardığına göre 8-10 metrekarelik koğuşlarda her işçiye bir tane dolap veriliyor ancak bunlara da 2 gömlek bir mont anca sığdırılabiliyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA