KORONA GÜNLERİNDE BELEDİYE AKADEMİSİ UZAKTAN EĞİTİM PORTALI DAHA AKTİF KULLANILIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KORONA GÜNLERİNDE BELEDİYE AKADEMİSİ UZAKTAN EĞİTİM PORTALI DAHA AKTİF KULLANILIYOR


 

Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz aylarda Türkiye’deki belediyeler arasında bir ilke imza atarak, “Belediye Akademisi Uzaktan Eğitim Portalı” adı verilen sistem ile hizmet içi eğitimlerin birçoğunu artık sanal ortamda vermeye başlamıştı. Türkiye’de ve dünyada etkisini gittikçe artıran Koronavirüs salgını dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi bu sistemi daha aktif hale getirerek, İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı 2020 yılı Hizmet İçi Eğitim Planı kapsamında yer alan eğitimleri “Belediye Akademisi Uzaktan Eğitim Portalı”nda yayınlamaya başladı.

PORTALDA 4 FARKLI KONUDA EĞİTİMLER YÜKLÜ

Mart Ayı Planı Eğitimleri kapsamında, İşaret Dili Tercümanı İç Eğitmen Esra Alkan tarafından “İşaret Dili Eğitimi”, Uzman Klinik Psikolog İç Eğitmen Yücel Şavklı tarafından “Motivasyon Teknikleri Eğitimi”, İç Denetim Birimi Başkanı ve İç Eğitmen Ümit Ökten tarafından “İç Kontrol Eğitimi” ile yine İç Eğitmen Alper Özkul tarafından “İleri Office Eğitimi” Belediye Akademisi Uzaktan Eğitim Portalı’nda yayınlanmaya başlandı.

SİSTEME KURUMSAL MAİL ADRESİ VE ŞİFRE İLE GİRİŞ YAPILABİLİYOR

Büyükşehir Belediyesi Uzaktan Eğitim Portalı’na https://akademi.mersin.bel.tr veya akademi.mersin.bel.tr adresinden kurumsal mail adresi ve şifre ile giriş yapılıyor. Uzaktan Eğitim Portalı’na giriş yapılabilmesi için de personelin kurumsal mail ve şifrelerini kullanması gerekiyor. Kurumsal mail adresleri ve şifreleri aktif olmayan personelin de aktifleştirme işlemi için “0539 275 94 32” No’lu cep numarasına “SIFRE” yazarak mesaj göndermesi gerekiyor.

Ayrıca personel, cep telefonları ile tabletlerde Google Play veya App Store’e “MOODLE” yazarak uygulamayı indirebiliyor. Eğitimler sisteme kaydedildiği için de canlı bağlanamayan veya dersleri kaçıran personel sisteme istedikleri zaman giriş yapıp, eğitimleri tekrar tekrar izleyebiliyor.

TÜM PERSONELİN MESLEKİ, KİŞİSEL GELİŞİM, MEVZUAT GİBİ KONULARDA EĞİTİMLERİNİN DEVAM ETMESİ SAĞLANIYOR

İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı ile Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı’nın işbirliğinde yürütülen bu portal ile Büyükşehir Belediyesi’nin tüm personelinin mesleki, kişisel gelişim, mevzuat gibi konularda eğitimlerinin devam etmesi sağlanmış oluyor. 

Uzaktan Eğitim Sistemi’nin, öğrenme zamanına çalışanın kendisinin karar vermesi, internet erişiminin olduğu her yerden eğitimlere ulaşabilmesi, bir çalışanın kendi öğrenme hızında istediği zaman, istediği kadar öğrenmesini sağlaması, eğitimlere-bilgiye tekrar tekrar ulaşılmasını sağlaması ve eğitim masraflarından tasarruf etmek gibi kurumsal faydaları bulunuyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA