BAYRAM KUTLAMAK İSTEYEN İŞÇİLERE POLİS TEHDİDİ İDDİASI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BAYRAM KUTLAMAK İSTEYEN İŞÇİLERE POLİS TEHDİDİ İDDİASI


 

Çalıştıkları belediye araçlarında örgütlerinin bayrak ve flamaları ile Mersin’i selamlamak isteyen belediye temizlik işçileri polis engeline takıldı. 5 kilometre kadar araçlarla ilerleyen işçileri polislerin para cezası ile tehdit ettiği ileri sürüldü.

AYŞENUR ÖNAL

Mersin’de herkese evde kal çağrıları yapılırken, kentin temizliği ve insanların sağlığı için bir şekilde çalışmaya devam eden temizlik işçileri çalıştıkları belediye araçlarında örgütlerinin bayrakları ve flamaları ile 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı’nı kenti dolaşarak kutlamak istedi. Sokaklarda virüsle karşı karşıya çalışmak zorunda olan ve bu noktada yeterince önlem alınmamasına rağmen çalışmaya devam eden işçilerin araçlarla yaptıkları konvoy polis engeline takıldı. Akbelen Yolu’ndan başlayıp Soli’ye kadar sahilden kenti selamlamak isteyen işçiler, 5 kilometre bile gidemeden polisler tarafından durduruldu. Para cezası ile tehdit edildikleri iddia edildi.

“SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINA RAĞMEN ALANLARDAYIZ”

Mersin’in her sokağını sosyal mesafe kurallarına uyarak dolaşıp bayramlarını kutlamak istediklerini belirten DİSK’e Bağlı Genel-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, “Sokağa çıkma yasağına rağmen alanlardayız. Biz alanlarda olduğumuz bu süreçte iş araçlarımızla birlikteydik. Bizim iş araçlarımızın dışında olan bir durum değildi. Korona ile yüz yüze iç içe çalışan, hatta bütün hastalıkların temizliğini yapan bizleriz. O çöp konteynırlarıyla hastaneden, marketine herkesin çöpünü biz alıyoruz. Bize sokağa çıkma yasağında bir hak yok, ama bayramımızın olduğu gün engel var” diye isyan etti.

“BİZ BU KENTİN TEMİZ OLMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

1 Mayıs’ın AKP döneminde resmi tatil ilan edildiğini vurgulayan Göksoy, “Tabi ki virüsün olduğu günde çalışacağız fakat bayramımızın olduğu günde iş araçlarımızla hareket ettik. Değişsen tek şey işçilerin örgütlü olduğu bayraklar vardı. Bu işçilerin en doğal hakkıdır” dedi.  Emekçilerle barışık olmanın en doğru yolu tahammülden geçeceğini belirten Göksoy, “Tahammülünüz yoksa yasal bayramı hiçe sayarsınız. Biz yaya olarak yürümedik. Biz araçlarımızda maskelerimiz ağzımızda bir tur atmak istedik. İşçilerin bu emeğini yok sayamayız. Biz bu kentin temiz olması için çalışıyoruz” dedi.

Dün yapılan temsili kutlamada ve İstanbul’da da aynı engellemelerle karşılaştıklarını söyleyen Göksoy, “İstanbul’da çiçeğe tahammül etmediler. Bugün durdurdular valilikten izin olmadığı için ceza yazarız dediler. Kentin bütününü selamlamak isterdik. ‘Siz evde kalın sizin için çalışıyoruz’ diye bilelim isterdik. Bunu kriterlere uygun bir şekilde yapmak istedik. Buruk ayrılsak da her koşul da 1 Mayıs’ı daha savaşsız, sömürüsüz bir alanda yaşamak istiyoruz. Buradan bütün emekçilerin 1 Mayıs emekçi bayramımız kutlu olsun. Siz evde kalın, sizin sağlığınız için, temizliğiniz için alanlardayız!” dedi.

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA