ETRAFIMIZ ATEŞ ÇEMBERİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ETRAFIMIZ ATEŞ ÇEMBERİ!


 

Covid-19 ile mücadele sürerken çok sayıda vaka ile öne çıkan kentlerin Mersin’i adeta ateş çemberinin içinde bırakması halkı tedirgin ediyor. Tarsus’ta aynı aileden 4 kişiye virüs bulaşması ‘İkinci dalga mı geliyor?’ sorusunu gündeme getirirken halk ek tedbirler alınmasını istedi.

AYŞENUR ÖNAL

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yeni tip Corona Virüs Covid-19 ile mücadele kapsamında alınan önemler bayramda da devam etti. Ancak önlemlere rağmen bazı illerde artış gösteren vaka sayılarından dolayı uygulanan ek önlemler, vaka sayısı az olan Mersin’e ilginin arttırmasına neden oldu. 

Mersinliler her ne kadar tedbiri elden bırakmayarak Covid-19’un kontrol altına alınmasını sağlasa da gerek çevre illerdeki yüksek vaka sayıları nedeniyle bu illerden göç olması ve gerekse de bayram ziyaretleri kentte yeni vakaların gündeme gelmesine neden oldu.

BAYRAMDA GİRİŞ-ÇIKIŞ TAVAN YAPTI

Vaka sayısı çok olan ve sıkı tedbirler uygulandığı söylenen Adana, Konya, Kayseri, Gaziantep, Antalya ve Karaman’da Covid-19 vakaları kontrol altına alınamamışken giriş-çıkışlar esnetilen Mersin’e ziyaretçi akını gerçekleşti. Bayramı yakınları ile geçirmek isteyen vatandaşlar bayramda uygulanan yasak öncesi Mersin’e akın etti. Giriş-çıkışlarda ne kadar tedbir uygulansa da yeni vakaların önüne geçilemedi. Bulaş oranı çok yüksek olan virüsün kaç kişiye bulaştığı 14 günlük kuluçka sürecinden sonra ortaya çıkacak olsa dahi şimdiden Mersin’in bazı ilçelerinde yeni vakalar çıkmaya başladı.

ADANA’DAN GELDİ 5 KİŞİYE VİRÜS BULAŞTIRDI!

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde yaşayan aile Covid-19 teşhisiyle Adana’da tedavi altına alındı. İddialara göre, Tarsus’ta kayınvalidesi ile altlı üstlü oturan B.Z. adlı kadın, kızı C.Z., kayınbabası A.Z., eşinin halası D.Z. eşinin babaannesi E.Z., kuzeni F.Z. koronavirüs Covid-19 teşhisiyle hastaneye yatırıldı.

Mersin Radikal Gazetesi muhabirine konuşan B.Z. adlı kadının iddialarına göre, 2 hafta önce, Adana’da yaşayan eşinin halasının kendilerini ziyaret ettiğini ve 1-2 gün kaldıktan sonra Adana’ya geri döndüğünü kaydetti. Eşinin halasının Adana’ya dönüşünden sonra 17 yaşındaki kızı C.Z.’nin ateşlendiğini, ancak koronavirüsten şüphe etmedikleri için üşütmüşsündür diyerek olayı geçiştirdiklerini belirtti. Ertesi gün kızının ateşin düştüğünü, öksürük ya da başka bir belirti olmadığını içinde herhangi bir şey yapmadıklarını söyledi.

Kızının ateşlenmesinden 1 gün sonra ise kendisinin ateşinin çıktığını ancak bu kez de çok iş yaptım, terledim gibi bahanelerle yine koronavirüsten şüphelenmediğini ve bu durumun ertesi gün geçtiğini belirten B.Z. adlı kadın Adana’daki halasından gelen telefonla şoke oldu.  Eşinin halası, Adana Çukurova Devlet Hastanesi’nde olduğunu ve Covid-19 testinin pozitif çıktığını belirterek ailenin hepsinin hastaneye giderek test yaptırmaları gerektiğini belirtti.

Bu arada B.Z. ile aynı evde kalan eşinin babaannesi 85 yaşındaki H.Z.’de burun tıkanıklığı, yüksek ateş olması üzerine yaşlı kadın hemen Adana’ya hastaneye götürüldü. Çukurova Devlet Hastanesi’ne götürülen H.Z. adlı yaşlı kadına yapılan Covid-19 testi pozitif çıktı.

İyice paniklediğini ifade eden B.Z. adlı kadın, 112’yi arayarak, eşinin halasının ve babaannesinin testlerinin pozitif çıktığını ve bu kişilerle birebir temasları olduğunu belirterek ambulans istedi. Ancak 112 Acil Sağlık görevlisi B.Z’ye öksürük, ateş, koku alamama gibi belirtilerin olup olmadığını sordu. B.Z. bu belirtilerin hiçbiri bende yok deyince 112 görevlisi, belirti olmadığı için ambulans gönderemeyeceğini belirtti.

Bunun üzerine B.Z. adlı kadın kendilerine ait araçlarla, kayınbabası, kayınvalidesi, kaynı, 15 yaşındaki oğlu ve 17 yaşındaki kızı ile Tarsus Devlet Hastanesine gitti. Burada doktora durumunu anlatan B.Z. doktorun belirti olmadığı için Sağlık Bakanlığı prosedürü gereği test yapılamayacağını söylediğini iddia etti.

Tarsus’ta test yaptıramayan B.Z. adlı kadın ve beraberindekiler ayrı ayrı araçlarla Adana Çukurova Devlet Hastanesi’ne gitti.

Oradaki doktorlara da durumlarını anlatırken aile bireylerinden 17 yaşındaki C.Z.’nin ateşinin ölçülmesi ve yüksek çıkması üzerine aile hemen hastaneye yatırıldı. Hastanede, aile bireyleri Anne B.Z., Kızı C.Z. Kayınbabası A.Z., eşinin babaannesi E.Z.’nin Covid-19 testleri pozitif çıktı.

Hastaneye yatırılan aile bireylerinin tedavisi başladı. Yaklaşık 11 gün hastanede kalan hala D.Z. ve 8 gün hastanede kalan anne B.Z. ve kızı C.Z. tedavilerinin ardından yapılan testlerde Covid-19’un negatif çıkması üzerine taburcu edildiler.

Ailenin diğer bireyleri kayınbaba A.Z., F.Z. kuzen ve eşinin babaannesi E.Z’nin tedavileri ise sürüyor. 85 yaşındaki E.Z. adlı yaşlı kadının kalbinde pil olduğu sadece nefes alış verişinde biraz problem olduğu belirtilirken 3 kişinin de sağlık durumlarının iyi olduğu kaydedildi.

“İKİNCİ DALGA MI GELİYOR?’

Gelen ziyaretçilerin yeni vakalara sebep olduğu haberleri Mersinlileri tedirgin etti. Özellikle soysal medyada yapılan paylaşım ve yorumlarda ‘İkinci dalga mı geliyor? Neden Mersin için ek önlemler alınmıyor?’ sorularını gündeme getirdi.

Öte yandan turizm tesislerinin 28 Mayıs sonrası açılacak olması haberleri de Güneyoğu’dan, Doğu Anadolu’ya binlerce insanın denizle bulaşma üssü olan Mersin’e akın edecek olması nedeniyle endişelere neden oluyor. Mersinliler, tedbirlerin daha da arttırılması için yetkilileri göreve çağırdı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA