3 KIZ KARDEŞ İÇİN ADALET ARAYIŞI SÜRÜYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

3 KIZ KARDEŞ İÇİN ADALET ARAYIŞI SÜRÜYOR


 

Çocuk yaştan itibaren öz babaları tarafından istismar edildiklerini iddia eden 3 kız kardeşin 14 Temmuz’da görülecek davaları öncesi yapılan açıklamada Anne S.A., “Tehdit ediliyoruz. 2 oğlumun can güvenliği yok, silahla tehdit edildiler. Adaletin yerini bulması gerek” dedi.

AYŞENUR ÖNAL

Çocuk yaştan itibaren öz babaları tarafından tecavüze uğradıklarını iddia eden 3 kız kardeşin adalet arayışı devam ediyor. Geçtiğimiz şubat ayında Mersin'de S.D isimli şahsın 3 kızını uzun yıllar boyunca çocukluklarından beri istismar ettiği iddiaları basına yansımış ve dava süreci başlamıştı. Yıllardır bir çok kez şikayetçi olduklarını belirten kardeşler, fail S.D.’nin çevresi geniş olduğu için bir sonuç alamadıklarını ifade etmişlerdi. Dava süreci başladığından beri tehdit edildiklerini kaydeden anne S.A., “Adaletin yerini bulmasını istiyoruz” dedi.

14 Temmuz’da görülecek dava öncesi bir açıklama yapan Mersin Kadın Platformu sözcüsü Canan Yüce, “Türkiye'deki cinsel suçların yüzde 46'sı çocuklara karşı isleniyor. Çocuğun cinsel istismarında Türkiye dünya listesinde 3'üncü sıradadır” diye vahim tabloyu sundu. Çocuk Hakları Sözleşmesi’ni imzalayalı 30 yıl geçtiğini kaydeden Yüce, “İmzacı taraf devletin, çocuğun her türlü hakkını korumak zorunda olduğu prensibini hatırlayacak olursak istismar edilen çocukların sayısının bu denli artıyor olması bu durumla bağdaşmamaktadır. Hükümetin uluslararası sözleşmelerden doğan yükümlülüklerini yerine getirmeye çağırıyoruz. Cinsel istismar davalarında soruşturma titizlikle ve etkin biçimde yürütülmeli, dava süreçlerinde faillere ceza indirimleri, iyi hal indirimleri gibi indirimler uygulanmamalıdır. Bu gibi uygulamalar bundan sonra işlenecek cinsel suçların failleriyle işbirliği yapmak demektir” dedi.

KORUYUCU, EÖNLEYİCİ ÖNLEMLER ALINMALI

Koruyucu ve önleyici yasaların uygulanması gerektiğini söyleyen Yüce, “Toplumsal bilincin artması ve farkındalık oluşturmak için çalışmalar yapılmalı, çocuk istismarlarıyla çalışacak kurumlar yaygınlaştırılmalı, bu kurumlarda cinsel istismar konusunda uzmanlaşmış nitelikli meslek elemanı istihdamı artırılmalı ve tüm süreçlerde sivil toplum örgütleriyle iş birliğine gidilmeli, Çocuk İzlem Merkezleri her yerde kurulmalıdır” dedi.

“KIZ KARDEŞLERİMİZLE DAYANIŞMAYA ÇAĞIRIYORUZ!”

Yüce konuşmasını şu şekilde sürdürdü;

“Mersin Kadın Platformu olarak uzun yıllar istismara maruz kalan yıllarca korkutularak susturulan kız kardeşlerimizin yanındayız. Bu davanın ilk duruşması 14 Temmuz Salı günü saat 14.00 de Mersin Adliyesi 3. Ağır ceza mahkemesinde görülecektir.  Biz kadınlar, Türkiye çapında TCK103 Çocuk Cinsel İstismarına Affına Karşı Kadın Platformu öncülüğünde başlatılan kampanyaya Mersin'den de ses veriyor, hem ülke çapında hem de kentimizde istismarcı, taciz, tecavüzcülerin ve bu kültürü üretmekten geri durmayanların peşini bırakmayacağımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz. Mersindeki tüm kadınları, 14 Temmuzda Mersin Adliyesine, kız kardeşlerimizle dayanışmaya çağırıyoruz!”

TEHDİT EDİLMEYE DEVAM EDİYOR!

Açıklamanın ardından açıklama yapan anne S.A., “Dava başladığında yanımızda olan akrabalarımıza para vererek biizm üstümüze gelmelerini sağlamış. 2 oğlum akrabalarla konuşmak için gittiklerinde silahla tehdit etmişler. Çocuklarımın başına bir şey gelmesinden korkuyorum. Sinirlenip bir şey yapmalarından da korkuyorum. Bizi sürekli tehdit ediyor. Kurtulmak ve adaletin yerini bulmasını istiyoruz” dedi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA