‘GÖREV ŞEHİDİ’ SAYILACAK MI? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘GÖREV ŞEHİDİ’ SAYILACAK MI?


 

Okulda yaşanılan patlamada yaşamını yitiren Ramazan Şahin’in meslek liselerine işletme gözüyle bakılmasının kurbanı olduğunu kaydeden Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Mahmut Sümbül, Şahin’in ‘Görev Şehidi’ olarak değerlendirilmesini istedi.

AYŞENUR ÖNAL

Eğitim-Sen Mersin Şube Yürütme Kurulu, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yaşanılan patlamada yaşamını yitiren Kimya Öğretmeni Ramazan Şahin ile ilgili bir basın açıklaması düzenledi. Patlama sırasında okulda 3 kişinin olduğunu kaydeden Şube Başkanı Mahmut Sümbül, 3’üncü kişi olan Çetin Taştan’ın Ramazan Şahin’in ve Hasan Satırlı’nın çıkarılmasına yardım ettiğini belirtti.

Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret eden Mersin Valisi Ali İhsan Su’nun verdiği bilgilere göre okulda günde 5 bin litre dezenfektan üretildiğini öğrendiklerini söyleyen Sümbül, Ramazan Şahin’in sendika üyeleri ve yol arkadaşları olduklarını söyledi.

PATLAMADA 3 KİŞİ VARDI!

Şahin’in 4 Temmuz’da okulda çıkan patlamada ağır yaralandığını kaydeden Sümbül, “Aynı olayda yaralanan Hasan Satırlı’nın tedavisi devam etmektedir. Diğer öğretmenimiz Çetin Taştan ise patlama sırasında diğer oda da bulunmaktaydı. Arkadaşlarımızın dışarı çıkarılmasını sağlamıştır” dedi. Okulların imalathane olmadığını defalarca dile getirdiklerini kaydeden Sümbül, “Meslek liselerinin işletme değil okul olduğunun unutulmaması gerekir dedik. Maske ve dezenfektan üretimi meslek liselerinde öğretmen ve öğrencilere iş güvenliği yetersiz koşullarda yaptırılmamalı dedik.  Okulları fabrika, öğretmen ve öğrencileri işçi olarak gören zihniyeti kabul etmiyoruz dedik” diye konuştu.

“ÖNLEM ALMAMAK SUÇA ORTAK OLMAKTIR”

6 gün yoğun bakımda kalan Şahin’in 10 Temmuz’da yaşamını yitirdiğini söyleyen Sümbül, “Önlem almamak suça ortak olmaktır. ‘Kaza’ diyerek sorumsuzluğunun üzerinin örtülmesine asla izin vermeyeceğiz.  Arkadaşımızın ölümünden sorumlu olan tüm kurum ve kişiler hesap vermelidir. Bir daha bu tür acı kayıpların yaşanmaması için gerekli önlemler alınmalıdır. Bu acı tablonun nedeni gerekli önlemleri almayan, okulları ticarileştiren, eğitimcileri açlığa mahkum eden maaşlarla çalıştıran, geçinebilmek için ek iş yapmak zorunda bırakan eğitim politikası ve bu politikaları uygulayanlardır” dedi.

“İNCELEME BAŞLATILMALI”

Şahin’i neden olan anlayışı reddettiklerini vurgulayan Sümbül, “Meslek liseleri işletme, öğretmen arkadaşlarımız ve öğrencilerimiz çalışan değildir. Yaşadığımız acının birincil sorumlusu meslek liselerine yönelik piyasacı yaklaşımını ısrarla sürdürenlerdir. MEB; meslek liselerini işletme olarak gören eğitim politikalarına son vermeli, Mersin Atatürk MTAL'nde ve tüm meslek liselerinde fabrika gibi çalışma, çalıştırma uygulamaları sonlandırılmalı. Patlamanın gerçekleştiği atölyede iş sağlığı ve güvenliğiyle ilgili yeterli önlemlerin alınıp alınmadığı açığa çıkarılmalı, üretim yapılmasına izin veren tüm sorumlularla ilgili ihmal kusuru olup olmadığına dair incelme başlatılmalıdır” talebinde bulundu.

“OLAYIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Sümbül konuşmasını şu şekilde sürdürdü;

“Okullar tatil olmasına rağmen Salgınla mücadele sırasında görevi başında, ülkenin ve çocukların geleceği için mücadele yaparken hayatını kaybeden yoldaşımızın ‘Görev Şehidi’ olarak değerlendirilmesi ve 2330 Sayılı Nakdi Tanzimat ve Aylık Bağlanması Kanunu kapsamında haklarının tanınmasıyla geride bıraktığı yakınlarının mağduriyeti bir nebze de olsa azaltılmış olacaktır. Üyemiz Ramazan Şahin’in ölümüne, meslektaşımız Hasan Satırlı’nın da yaralanmasına neden olan bu olayın takipçisi olacağımızın ve patlamanın bütün yönleri ile aydınlatılması, sorumluluğu olanların açığa çıkarılması için mücadelemizi sürdüreceğimizin bilinmesini istiyoruz.”



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA