MERSİN’İN UTANÇ GÜNÜ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’İN UTANÇ GÜNÜ!


 

Mersin’de 3 ayrı kadına yönelik cinsel ve fiziksel şiddet davalarının görülmesi utanç günü olarak yorumlandı!

AYŞENUR ÖNAL

Eşi Habip Demir tarafından defalarca bıçaklanarak katledilen Emine Demir’in davası, tutuklu sanık Habip Demir’in hastanede olmasından dolayı ertelenirken, Emine Demir’in kız kardeşi, F.Z, “Olay günüde ablamı öldürdükten sonra zanlı bize kahvaltıya geldi” dedi. Dava ertelendi.

Boşandığı eşi Özkan Yarbi tarafından, kızları önünde bacağından vurularak sakat kalan Hatun Koç; sanığın çıkmasından korktuğunu ve yaşamak istediğini söyledi. Sanık avukatı ise, Özkan Yarbi’yi savunarak, “Tüfekte 4 fişek varken ikisini kullanmış. İsteseydi öldürdü” diye akıl almaz bir savunma yaptı. Dava ertelendi.

Öz babaları tarafından çocuk yaşlarında taciz edildiklerini iddia eden 3 kız kardeşin davasında ise; sanık tarafında olan akrabalar ve Kadın Platformu üyeleri arasında arbede yaşandı. Adliye önünde yaşanılan arbedede bir kişi yaralanırken, mahkeme salonu önünde de tartışma devam etti.

ERKEK ŞİDDETİ SON BULSUN!

3 ayrı davada da kadınların yanında olduklarını söyleyen Mersin Kadın Platformu Üyesi Zübeyde Sadırlı Akpınar, “Kadını şiddetten, çocukları istismardan koruyabilecek tek yasa olan 6284 sayılı yasa ve İstanbul Sözleşmesi’dir” dedi. Platform üyeleri, “Erkek şiddeti son bulsun!” diye slogan attı.

ELİNİ KOLUNU SALLAYARAK GEZİYOR

UCİM ve ailenin avukatı Semra Kabasakal, 3 kız kardeşin olayın üzerinden yıllar geçmiş olmasına rağmen acılarının taze olduğunu söyledi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen ise, “Aylardır süren bu davada sanık nasıl olduğunu anlayamadığımız bir şekilde  ellerini kollarını sallayarak dışarıda geziyor” dedi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA