SURUÇ İÇİN ADALET! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SURUÇ İÇİN ADALET!


 

IŞİD çeteleri tarafından 5 yıl önce Suruç’ta katledilen 33 Düş Yolcusu’nu Mersin Gençlik Örgütleri unutmadı!

AYŞENUR ÖNAL

Mersin Gençlik Örgütleri; 5 yıl önce 20 Temmuz’da IŞİD çeteleri tarafından Suruç’ta katledilen 33 Düş Yolcusu’nu andı. 33 Düş Yolcusu’nun resimleri ile Barış Meydanı’nda buluşan gençlik örgütleri, “Katillerden hesabı gençlik soracak”, “Suruç İçin Adalet, Herkes İçin Adalet” sloganları attı. 1’inci iskeleye doğru yürüyen gençlik örgütleri burada yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulunduktan sonra yanlarında getirdikleri karanfilleri denize bıraktı.

Meydanda Gençlik adına açıklama yapan ESP üyesi Mehmet Çelik, “Katil IŞİD çetelerine karşı halkların ve enternasyonalist devrimcilerin tarihi bir direniş ve zaferiyle özgürleşen Kobane’ye ‘Beraber savunduk, beraber inşa edeceğiz’ diyerek yola çıkan 33 düş yolcusu organize biçimde katledildi” dedi. Bu katliamla hedeflenenin halkların arasında kurulan köprüyü yıkmak olduğunu söyleyen Çelik, “Hazımsızlık; bu coğrafyada yaşayan halkların kardeşleşmesineydi. Tahammülsüzlük; Gezi Direnişi’nin çocuklarının Kobaneli çocuklarla buluşmasıydı. Onlar kanla çizdikleri sınırlarına, halkların arasındaki barış ve dayanışma sınırsızlığıyla dayanan 33’ler; devlet eliyle, IŞİD işbirliği ile katledildi” diye konuştu.

“KATLEDİLDİK, BİLİYORUZ VE KATİLLERİMİZİ İYİ TANIYORUZ”

“Amed, Suruç, Ankara, Sultanahmet, Havalimanı, Reina, Antep” katliamlarını örnek veren Çelik, “Siyasi açmaz ve krizler içinde; Gezi’yle büyüyen, 7 Haziran’a yansımış direniş dalgasıyla sarsılan iktidarlarını korumak için baskı, zor, saldırganlık ve kan kaçınılmazdı. Kürt halkını inkar-imha politikalarının ve devrimci-demokratik hareketlere baskıların yanı sıra katliamlar serisi ile tüm toplumun üzerinde korku iklimi yaratılmaya çalışıldı. Bu direniş dalgasıyla kendi sonlarının geleceğine dair korularını topluma yaymaya çalıştılar, korktukça saldırganlığı arttırdılar. ‘Öfkeli Çocukları’nı sahaya sürdüler. Katledildik, katlettiler. Kendi içlerinde çatlaklar ve ayrılıklar yaşayınca, bugün dönüp ‘7 Haziran ve 1 Kasım 2015 arasında ki tarihler için o zamanın defterleri açılırsa kimilerimiz insan içine çıkamaz’ diyor Davutoğlu. Bilin ki biz o defterleri hiç kapatmadık ve o defterde ne yazıyor biliyoruz. Suruç’ta Ankara’da nasıl organize ve planlı bir biçimde katledildik, biliyoruz ve katillerimizi iyi tanıyoruz” dedi.

“DEVLETİNİZDEN VE MAHKEMELERİNİZDEN BİR BEKLENTİMİZ YOK”

5 yıldır Suruç için adalet mücadelesi verdiklerini söyleyen Çelik, “5 yıldır ‘Suruç için adalet, herkes için adalet’ diyoruz. Hrant Dink’ten, Tahir Elçi’ye, Soma’dan, Çorlu Tren Katliamı’na, Şule Çet’ten, Hande Kader’e, Gezi Şehitlerinden, Sibel Ünli’ye, Roboski’den, Ankara Katliamına, Beyazıt Katliamından Gülistan Doku’ya herkes için adalet talebini haykırıyoruz. Adaleti de; Suruç İlçe Emniyet Müdürü’ne 7 bin 500 TL ceza verdiğiniz, Berkin Elvan’ın katillerini akladığınız, kadın katillerine iyi hal indirimi verdiğiniz, Sivas’ta katledenleri salıverdiğiniz mahkemelerinizden beklemiyoruz. Berkin’i anan üniversite öğrencilerine tutuklama çıkardığınız, Suruç aile, avukat ve gazilerini ceza dosyalarıyla yıldırmaya çalıştığınız; göz göre göre Mustafa’yı, Helin’i ve İbrahim’i katleden devletinizden ve mahkemelerinizden bir beklentimiz yok” diye konuştu.

“ADALET SOKAKTA KAZANILIR, KAZANACAĞIZ”

Çelik konuşmasını şöyle sürdürdü; “Adalet sokakta kazanılır, kazanacağız. Bu topraklarda kalpleri adalet için atan milyonlarız. Bugün adalet talebi; işçiler, emekçiler, kadınlar, LGBTİQ+’lar, gençler, doğa ve hayvanlar için en önemli talep haline gelmişken ‘Herkes içi adalet’ sloganını yükseltmeye daha güçlü devam edeceğiz. 5 yıldır kampüslerden, sokaklarda ve meydanlara adalet mücadelemizi büyütüyoruz. 33 Düş Yolcusu’nu anmak istediğimiz Suruç Katliamı’nın yıl dönümlerinde karşımıza envanterlerinde baskı ve zor araçlarıyla çıkanlar karşılarında kol kola, birlik, sıkılı yumruk, kararlılık ve hesap sorma bilincini buldular. Bugün, dünden farklı değil. ‘Katillerden hesabı gençlik soracak!’ sözü de yalnızca bir slogan değil. Unutmayacağız, affetmeyeceğiz. Suruç’un hesabını soracağız. Suruç için adalet, herkes için adalet!”



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA