MECLİSTE ‘BAŞKANA GÜVEN’ GERİLİMİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MECLİSTE ‘BAŞKANA GÜVEN’ GERİLİMİ!


 

Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li Başkanı Vahap Seçer’e, Cumhur İttifakı’nın oy çokluğuyla üniversitelerle işbirliği yetkisi verilmemesi gerilim yarattı. Seçer, “Bu kadar mı meclis başkan arasında güven problemi var” derken muhalefet, başkanın komisyon kararını yok sayarak oylama yaptırmasını eleştirdi.

HEDİYE EROĞLU

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı olan toplantı döneminin birinci birleşiminde CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise Cumhur İttifakı arasındaki gerilim devam etti.

Kentteki üniversiteler ile işbirliğinin arttırılması ve birlikte yapılacak çalışmalar ile kentin gelişimine yönelik hizmet ve ihtiyaçların karşılıklı ele alınması ve gerçekleştirilmesi için işbirliği protokolü imzalamak üzere imza yetkisi isteyen Başkan Seçer’in talebini komisyonlarda reddedilmesi üzerine mecliste gergin anlar yaşandı.

“MECLİS BAŞKAN ARASINDA BU KADAR MI GÜVEN PROBLEMİ VAR?”

Yetki talebi ile ilgili komisyonun olumsuz karar belirtmesi üzerine Başkan Seçer, “Kentimizde iki devlet iki de vakıf üniversitesi varken ben meclisten proje geliştirme yetkisi alamayacağım. Bu kadar mı meclis başkan arasında güven problemi var. Bu bir mesai kaybı. Cuma günü ikinci birleşimi yapacağız. Pazartesi günü MEÜ benden ivedi bir şekilde işbirliği istedi. Ben projeyi yapamayacak mıyım. Anlayışlı olmanızı rica ediyorum. Bu tip şeylerle birbirimizi yormayalım. İşler sorun olur. Üniversite bunlar, bizim üniversitelerimiz. Bunlar zaman çalıcı ve mesai alıcı işler. Bir daha değerlendirelim.

“GÜVEN SORUNU YOK”

MHP’li Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Topkara ise “Biz de bu işin içinde olmak istiyoruz. Alınganlık göstermeyin. Belediye başkanımıza güvensizlikten ziyade meclisin de görüşünü belirtmek istiyoruz. Karara ortak olalım mutluğumuzu sevincimizi birlikte yapalım. Art niyetimiz yoktur, bizde böyle algılamayın, kamuoyu da algılamasın. Meclis üyeleri olarak bu konuların içinde olmak istiyoruz” dedi.

Başkan Seçer’in ilçe belediyelerde bu tip protokoller yapıldığını belirtmesi üzerine, Topkara, “Rektörlüğün de böyle bir durumu yok” dedi.

HDP’li Ali Tanrıverdi, Akdeniz’de başkanın gelen tüm taleplerine yetki verildiğini belirtirken, Başkan Gültak, genel yetkisi olmadığını, proje bazında yetki talebinde bulunduğunu belirtti.

MUHALLEFETTEN KOMİSYON TEPKİSİ

Görüşmeler sonunda Başkan Seçer, üniversitelerle yapacağı projelere dair genel bir yetki istediğini ancak komisyonda müstakil olarak konuların meclise getirilip değerlendirilmesine dair bir karar çıktığını anımsattı. “Konu anlaşılmıştır” diyerek teklifi oylamaya sunan Başkan Seçer’e muhalefetten komisyon kararını tanımama tepkisi geldi.

Başkan Seçer’in, komisyon raporu yerine teklifin meclise geldiği haliyle oylanma talebi tartışmalara neden olurken, Topkara, “Kelime oyunu yapıyorsunuz” eleştirisi getirdi.

“BUNDAN SONRA RET-EVET”

“Biz, ‘üniversiteler ile yapacağım projelerde imza yetkisini verin’ diyorum. Siz de, ‘yasalarda bu açık, proje bazında meclise getirin’ diyorsunuz. Neticede bu yetki bana verilmeyecek” dedi. Topkara ise sadece komisyon kararının oylanmasını istediklerini söyleyerek, “Durum anlaşıldı bundan sonra müzakere yok, ret-evet diyeceğiz” diyerek tepki gösterdi. 

Müzakereler sonucunda yapılan oylamada Başkan Seçer’in istediği üniversitelerle işbirliği yapmak için yetki talebi teklifi oy çokluğuyla reddedildi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA