AKKUYU’DA KORKUTAN PATLAMA | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKKUYU’DA KORKUTAN PATLAMA


 

Akkuyu Nükleer Santrali inşaat sahasında meydana gelen patlama büyük korkuya neden oldu. Patlama çevredeki personel araçları hasar gördü.

HEDİYE EROĞLU

Türkiye’nin ilk nükleer santral projesi olarak Mersin’in Gülnar ilçesi Büyükeceli Mahallesi Akkuyu mevkiinde yapımı süren Akkuyu Nükleer Güç Santrali inat sapasında dün korkutucu bir patlama meydana geldi.

İnşaat sahasında dinamit ile patlama yapılması sonrası yöre halkı büyük panik yaşadı. Santral giriş kapısı yakınlarında meydana gelen patlama nedeniyle yaralanan olmazken, çevredeki personel araçları hasar gördü. Patlamanın etkisiyle kayaların köprüye kadar uçup yuvarlandığı öğrenilirken, yol da bir süre trafiğe kapandı.

İNŞAATI DURDURUN

Olayla ilgili kamuoyuna ilk bilgi veren CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen oldu. Sosyal medya platformu twitter üzerinden bir görüntü paylaşan Antmen, “Akkuyu Nükleer Santrali İnşaatında yaşanan bir patlama sonrası oluşan görüntüler. Yarın yaşanabilecek korkunç bir nükleer patlamanın ayak sesleri hepimizi uyarıyor. Cennet Mersin, Cehenneme dönebilir. Yarın çok geç kalmış olabiliriz. Nükleer Santral inşaatını derhal durdurun!” ifadelerine yer verdi.

“İNŞAATINDA DAHİ GÜVENLİK ÖNLEMİ YOK; PEKİ YA SONRASI?”

Akkuyu’da yaşanan olaya, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır da, sosyal medya hesabından görüntüleri yayınlayarak tepki gösterdi. Başarır şu ifadeleri kullandı: “Mersin Akkuyu Nükleer Santrali’nin inşaatında can ve mal güvenliği hiçe sayılıyor. Hiçbir önlem alınmadan dinamit patlatılması sonucu araçların durumu bu. Akkuyu Nükleer Santrali’nin inşaatında dahi güvenlik önlemi yok; Peki ya sonrası?”

BÖLGE HALKI TEDİRGİN

Akkuyu Nükleer Santrali'ndeki dinamit patlatmaları daha önce de gündeme gelmiş, bölge halkı sürekli yapılan patlatmalar nedeniyle kalkan tozun hem kendilerine hem ürünlerine zarar verdiğini söylemiş, şantiye yakınındaki Büyükeceli beldesinde yaşayan bazı vatandaşlar da evlerinde çatlaklar oluştuğunu aktarmıştı.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA