BÜYÜKŞEHİR’DEN HES ÇİLESİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BÜYÜKŞEHİR’DEN HES ÇİLESİ!


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi’nin, otobüslere bineceklerden HES kodu istemesi, tek merkezden yapılmak istenen işlemler nedeniyle kaosa dönüştü! Kuyruğun 65 yaş üstü ve engelli vatandaşlardan oluşması dikkat çekerken, sosyal mesafenin sağlanamaması tepki çekti.

AYŞENUR ÖNAL

 

HES kodu olmayan ve ulaşım kartlarına HES kodunu entegre etmemiş olan yurttaşların 13 Kasım itibariyle toplu taşımadan yararlanamayacak olması kaosa neden oldu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Toplu Taşıma Şube Müdürlüğü Elektronik Toplama Sistemi Merkezi önünde, HES kodunu kartlarına tanımlatmak isteyen vatandaşlar kuyruk oluşturdu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, İçişleri Bakanlığı’nın valiliklere gönderdiği genelge uyarınca kişiselleştirilmiş seyahat kartları ile Sağlık Bakanlığı uygulaması olan HES’in entegrasyonunu sağlamıştı. Bu uygulama kapsamında COVID-19 tanılı ya da temaslı kişiler bu sayede toplu taşıma araçlarını kullanamayacak ve kullandığı tespit edilenlere de idari yaptırım uygulanması kararı alındı.

Covid-19 önlemleri kapsamında yapılan bu çalışma için sıraya giren yurttaşların çoğunluğunun yaşlı ve engellilerden oluşmuş olması dikkat çekerken, sosyal mesafe kurallarına uyulmadığı da tepki çekti.

 

VATANDAŞ İSYANDA!

İnternetten de yapılabilindiğini ama bilmediğini söyleyen bir yurttaş, “Covid-19’dan korunmak için bir uygulama başlatılmış ama burada hiçbir önlem almadan birkaç memur ile işi götürmeye çalışıyorlar. Buraya birkaç barikat konulsaydı veya işaretleme yapılsaydı biz de tehlikeye girmezdik. Zaten hava sıcak ve güneşin altında bekliyoruz, çoğu kişi yaşlı. Böyle uygulama olmaz” dedi.

 

“HİZMETE GELİNCE HEP YARIM”

65 yaş üstü bir vatandaş ise, “Ben Mezitli’den buraya geldim. Orada aradım ama HES kodu tanımlatacak bir yer bulamadım. Bütün Mersin sırf toplu taşımadan yararlanabilmek için buraya geldi ve yığınla kalabalık oluştu. 45 dakikadır bekliyorum. Bu işin doğru yapılması gerek. Oy almaya gelirken her şeyi yapıyorlar ama hizmete gelince hep yarım” diye tepki gösterdi. 

Toroslar’dan entegrasyon için gelen engelli bir vatandaş ise, eşinin böbreğinin birinin alındığını ve diyalize girdiği için gelemediğini belirtti. Eşi olmadan işlemin yapılıp yapılmayacağını bilmediğini belirten vatandaş, “Umarım yaparlar yoksa eşim otobüse binemez, aracımız da yok” dedi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA