EMEKLİLER SENDİKASINDAN HUKUK ZAFERİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

EMEKLİLER SENDİKASINDAN HUKUK ZAFERİ


 

“Özgürlük ve demokrasi mücadelesinde emekli olunmaz” diyerek faaliyetlerini durdurmaya yönelik yargı sürecine direnen Tüm Emekliler Sendikası, elde ettiği hukuk zaferi ile 13,5 milyon emeklinin örgütlü mücadelesi için önemli bir başarı elde etti.

AYŞENUR ÖNAL

 

Tüm Emekliler Sendikası (TÜM EMEKLİ-SEN) Mersin Şubesi, faaliyetlerine devam etmesi ile ilgili kazandığı hukuk zaferi ile ilgili şube binasında basın açıklaması yaptı.

Sendika Şube Başkanı Adil Alaybeyoğlu, sendikaya ilişkin kapatma davasının İstinaf Mahkemesince reddedilmesi ile hukuk zaferi kazandıklarını belirterek, “Ankara 34. İş Mahkemesinin sendikamız Tüm Emekli Sen hakkında Ankara Valiliğinin isteği üzerine açılan davada verdiği kapatma kararı Ankara Bölge Adliyesi 29. Hukuk Dairesi tarafından bozuldu.

29. Hukuk Dairesi, Birleşmiş Milletler Ekonomik Sosyal ve Kültürel Haklar Sözleşmesi, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi, Avrupa Sosyal Şartı gibi Türkiye’nin taraf olduğu uluslararası sözleşmeleri esas alarak ve Anayasamızın 17. Maddesinde yer alan ‘herkes yaşama maddi ve manevi varlığını koruma ve geliştirme hakkına sahiptir’ ilkesine dayanarak emeklilerin sendika kurabileceğine ve üye olabileceğine hükmetmiştir. Bu kararla birlikte 13 milyon 500 bin emeklinin sendikamıza üye olabilir, örgütlenebilir hale gelmesinin önünde hiçbir engel kalmamıştır” dedi.

 

“ÖZGÜRLÜK VE DEMOKRASİ MÜCADELESİNDE EMEKLİ OLUNMAZ”

Kararın önemine dikkat çeken Başkan Alaybeyoğlu, kararın hukuksal bir belge ve kazanım olmasının yanı sıra fiili ve meşru mücadelenin de kazanımı olduğunu aktardı.

Alaybeyoğlu, “Bu başarı şubelerimiz, temsilciliklerimiz ve üyelerimiz olarak her türlü eziyete, zahmete ve baskıya karşı, emeklilerin sendika kurma hakkının yasal güvenceye kavuşmasının mücadelesini vererek, sürdüren, genelde 25 yıldır, Tüm Emekli Sen olarak da yaklaşık 4 yıldır sürdürdüğümüz fiili, meşru ve örgütlü mücadelenin de bu karar da önemli bir payı hatta birinci derecede payı vardır.

Bu nedenle siz yol arkadaşlarımıza,bizlerle bu güne kadar dayanışmada bulunan,destek veren emek örgütlerine,siyasi partilerimize tüm emekli sen  örgütlerimize, şube ve temsilciliklerimize, üyelerimize bir kez daha teşekkür ederiz

Elde edilen kazanım dayanışma ile, örgütlü mücadele ile, hepimizin çabası ile kazanılmıştır. Önümüzdeki sorumluluk ve görevimiz 13.5 milyon emekliyi bu çatı altında örgütlemektir.

Özgürlük ve demokrasi mücadelesinde emekli olunmaz! Yaşasın Dayanışma! Yaşasın örgütlü mücadelemiz.!"



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA