MERÇED VE STK’LARDAN YEŞİLBOĞAZ’A DESTEK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERÇED VE STK’LARDAN YEŞİLBOĞAZ’A DESTEK


 

Mersin Çevre ve Doğa Derneği üyeleri ile bazı sivil toplum örgütü temsilcileri önümüzde günlerde yapılacak Mersin Barosu seçimleri öncesi mevcut başkan Bilgin Yeşilboğaz’a destek açıklamasında bulundu.

GİZEM EKİCİ

 

Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED) Emek ve Demokrasi Platformu, Tabip Odası, DİSK, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği, 29 Ekim Kadınlar Derneği, Mimarlar Odası ve ÇEKSAM ve bazı sivil toplum örgütü temsilcileri önümüzdeki günlerde yapılacak Mersin Barosu seçimleri öncesi mevcut başkan Bilgin Yeşilboğaz’a destek vermek için Gazetecileri Cemiyeti’nde bir araya geldi. Gurup adına basın açıklaması yapan MERÇED Başkanı Sabahat Aslan, meslek odaları ve demokratik kitle örgütleri olarak  ülkede ve kentte insanların eşit, özgür, adil ve sağlıklı yaşamaları için etkin mücadele ettiklerini söyledi.

Baroların kentin, ülkenin, hukukun ve sivil mücadelenin en önemli kurumlarından olduğunun son dönemlerde verilen mücadelelerde ve kazanımlarda bir kez daha görüldüğünü ifade eden Aslan, “Barolar halkın sesi, nefesidir, sivil toplum örgütlerinin insan hakları, ekoloji mücadelesi, hayvan hakları, kadına şiddetle mücadele ve çocuk istismarının önlenmesinde en önemli destekçisi olmuştur” dedi.

 

“MERSİN BAROSU HER ZAMAN YANIMIZDA OLDU”

Ülkede ve kentte insanların barış içinde sağlıklı yaşam sürmeleri için yürüttükleri demokratik ve hukuk mücadelelerinde Mersin Barosu fiziken, hukuken, her zaman yanlarında yer aldığını vurgulayan Aslan, “Bizlere her zaman maddi-manevi destekleri olmuştur ve kentimizin ekolojik sorunları mücadelelerinde önemli görevler üstlenmişlerdir. Başta Akkuyu Nükleer santral mücadelesi olmak üzere, balık çiftliklerine karşı, Karaduvar Polipropilen tesisine karşı, Limanın Atatürk Parkında genişlemesine karşı, ormanlarımızın katledilmesine ve yok edilmesine karşı verilen mücadelelerde, Mersin Barosu hem halkın hem de meslek odalarının ve demokratik kitle örgütlerinin yanında yer almıştır. Birincisi 03-04/ Temmuz ve ikincisi 10-11 Temmuz 2021 tarihlerinde yapılacak olan Mersin Barosu seçimleri sadece bir baro seçimi değildir. Bu seçim Ülkemizin ve kentimizin hukuk ve demokrasi alanında kazanımı olacaktır”ifadelerini kullandı.

 

“BİZLERLE OMUZ OMUZA MÜCEDELE VEREN BARONUN VARLIĞI ÖNEMLİ”

Bu nedenle kentin mücadele saflarında yer alan, meslek odaları ve demokratik kitle örgütleri ile omuz omuza mücadele eden, destek veren, bir baronun varlığını sürdürmesinin çok önemli olduğunu anlatan Aslan şöyle devam etti: “Adaylardan Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz ve yönetimi bugüne kadar toplumsal kazanım yönünde mücadele yürütmüştür, bundan sonrada aynı anlayışın devam edeceğide açıktır. Ancak gerek bizim gerekse Mersin barosu ile diğer sivil toplum örgütlerinin ve meslek odalarının vermiş olduğu ekoloji mücadelesinde sermayenin tarafında yer alan bir başkan adayına karşıyız. Mersin Baro Başkan Adayı Gazi Özdemir, balık çiftlikleri davasında açmış olduğumuz davada balık çiftlikleri sahiplerinin vekili olarak karşımızda yer almış ve bundan sonraki süreçteki tarafını belli etmiştir. Mersinde demokratik ve hukuk mücadelesinde emek için eşitlik için özgürlük için ve ekolojinin bozulmaması için mücadele eden Baro Yönetiminin kentimize ve ülkemize fayda sağlayacağı bilinci ile Bizler Mersin Baro Başkanlığı seçiminde Bilgin Yeşilboğazı desteklediğimizi beyan ederek Mersin Baro üyelerinin ülkemiz ve kentimiz adına doğru karar verecekleri inancı ile Mersin Baro seçiminin başarılı geçmesini diliyoruz.”

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA