EMEKLİLER; SADAKA DEĞİL ZAM İSTİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

EMEKLİLER; SADAKA DEĞİL ZAM İSTİYOR


 

Temmuz ayının girmesine günler kala emekçilerin ve emeklilerin maaşlarına yapılacak zam oranları gündemdeki yerini alırken emekliler meydanlara inerek

GİZEM EKİCİ

 

Tüm Emekli Sen Mersin Şubesi tarafından sendika binasında “Sahte enflasyona göre yüzdelik zam değil, sözleşmeli sendika hakkı istiyoruz” konulu basın açıklaması gerçekleştirildi. Sendikanın basın sekreteri Fatih Kaplan, Temmuz ayı ile birlikte emekçilerin ve emeklilerin maaşlarına yapılacak zam oranlarının yine iktidarın enflasyon oyunu ile gündemlerine girdiğini söyledi.

Temel tüketim mallarına yapılan zamlar yüzde 50'lerde seyrederken verecekleri zammın sadaka düzeyinde olacağını ifade eden Kaplan, “Ülkemiz mafya, çete ilişkilerinin siyaset ile iç içe geçtiği, ortaya atılan iddialara iktidarın ve bağımlı yargının kulağını tıkadığı, halkın açlığının ve krizin görmezden gelindiği bir süreci yaşıyor. "Aç varsa siz de doyurun" gibi halkla dalga geçen bir anlayışla karşı karşıyayız” dedi.

 

“GENÇLERİMİZ İKTİDARIN KENDİNİ KURTARMA HAMLESİNE KURBAN EDİLMESİN”

NATO toplantısında dünya liderlerinin bir araya geldiğini hatırlatan Kaplan, “Dünya halklarının pandemi ve ekonomik krizler dahil hiçbir yararlı görüşmenin olmadığı zirveden, AKP iktidarının ülkemize biçtiği görev ise, Afganistan' da bekçilik! Çok tehlikeli olan bu görev, ABD ve dünya sermayesine şirin görünmeye ve yönetememe durumunu kurtarmaya çalışan AKP iktidarının son ve çaresiz çırpınışlarıdır. Gençlerimizi iktidarın kendini kurtarma hamlesine kurban edilmemesi için karşısındayız. Bir taraftan ülkeyi güllük gülistanlık göstermeye çalışan, diğer taraftan çok gecikmiş aşılama durumunu toparlamaya çalışan iktidar ekonomik krizi yine halka yüklemeye çalışmaktadır” ifadelerini kullandı.

 

“İNSANCA YAŞAMAK İSTİYORUZ”

Her kesime baskıyı arttıran iktidarın ortaya atılan, yolsuzluk ve kara para aklamaların üstünü örterken, toplumu ayrıştıran, kutuplaştıran söylemiyle muhalifleri hedef göstererek sokağa salınan güruhların siyasal cinayetler işlemesine yol açtığını öne süren Kaplan şöyle devam etti: “Emekli sendikalarını ve muhalif partileri kapatma girişimleri gibi anti demokratik yöntemleri de kullanan AKP ve ortakları demokrasinin son kırıntılarını da ortadan kaldırmaktadır. Siyasi iktidar emekli sendikalarını kapatmaya çalışacağına uluslararası yasalara da uyarak emeklilerin sendika hakkını tanımalıdır. Ülkede huzurdan, barıştan, demokrasiden bahsetmek suç, ekonomik kriz var demek ise yasak hale getirilmiş, demokratik eylem ve etkinlikler basit ve akıldışı bahanelerle engellenmiştir. Böyle bir yaşama mahkûm değiliz! Alanlarda haykırıyoruz, Emekliyiz, açız, isyandayız! Alın terimizi döktüğümüz ülkemizde, barış ve huzur içinde, insanca yaşamak istiyoruz. Kimseden sadaka ya da lütuf istemiyoruz.”

 

“SUSMUYORUZ, HAYKIRIYORUZ”

Bayram harçlığı değil, yılda dört maaş tutarında ikramiye istediklerini ifade eden Kaplan şunları söyledi: “Pandemi bahanesi ile 65 yaş üstüne yasaklanan toplu taşıma araçları serbest hale gelmelidir.Bizlere gelince "kaynak yok" diyenler, onlarca yerden maaş alan yandaş ve yalaka takımlarının kaynağını nereden alıyorlarsa oraya baksınlar. Ülke kaynaklarını, 5 yandaşa peşkeş çekmek yerine, ülkenin emekçilerine ve emeklilerine verirseniz hepimize yeter! İşte bu nedenle bugün Tüm Emekliler Sendikası olarak alanlardayız.Susmuyoruz, haykırıyoruz! Emekliyiz, insanca yaşamak istiyoruz!”



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA