“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ”


 

İstanbul Sözleşmesi’nden çıkış Mersin Barosu’nda avukatlarca protesto edildi. Kadın Hakları Merkezi Başkanı Av. Şirin Güner, “İstanbul Sözleşmesi’nden ve kazanımlarından vazgeçmeyeceğiz. Kadının insan hakları kazanımlarından geriye gidişe neden olacak her türlü düzenlemenin karşısındayız” dedi.

GİZEM EKİCİ

 

İstanbul Sözleşmesi adıyla bilinen “Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi”nin, 19 Mart 2021 tarihinde sabaha karşı yayımlanan Cumhurbaşkanı kararnamesiyle 1 Temmuz 2021 tarihinde yürürlükten çıkacağı açıklanması sebebiyle, Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi basın açıklaması yaparak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Anayasaya aykırı olan bu işlemi kaldırmaya davet etti.

 

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ İNSAN HAKLARI SÖZLEŞMESİDİR”

Mersin Barosu yönetim kurulu, merkez üyesi avukatlar ile çok sayıda avukatın katılımıyla Mersin Adliyesi Baro Odasında yapılan basın açıklamasında İstanbul Sözleşmesi’nin önemine dikkat çeken Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Av. Şirin Güner, “İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmeye  yönelik Cumhurbaşkanı kararının  Anayasamıza, kanunlarımıza ve uluslararası mevzuatlara aykırı olmasına rağmen; Türkiye Barolar Birliği, barolarımız, dernekler, siyasi partiler tarafından Danıştay 10.Dairesinde açılan iptal davalarında yürütmeyi durdurma talebinin reddi nedeniyle, 01.07.2021 tarihinde ülkemiz sözleşmeye taraf olma sıfatını kaybetmiştir.

İstanbul Sözleşmesi kadına yönelik şiddeti; ayrımcılığın ve eşitsizliğin bir sonucu olarak gören, kadına, çocuğa yönelik şiddeti engellemek için taraf devletlere, kadına yönelik her türlü şiddetin, ev içi şiddetin önlenmesi, şiddet mağdurlarının korunması, suçların kovuşturulması, suçluların cezalandırılması, kadına karşı şiddetle mücadele alanında bütüncül, eş güdümlü, etkili işbirliği içeren politikaların hayata geçirilmesi görevlerini yükleyen bir insan hakları sözleşmesidir.

 

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NDEN VE KAZANIMLARIMIZDAN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ”

Kadının insan haklarının ihlaline yol açan şiddeti önlemek için öncelikle devletlere kadın-erkek eşitliğini sağlama, ayrımcılığı önleme yükümlülüğü getiren sözleşme kadınlar için çok önemlidir. Uzun yıllar sürdürülen mücadeleler sonucunda hazırlanan İstanbul Sözleşmesi’nden ve bu sözleşme doğrultusunda düzenlenen kazanımlardan asla vazgeçmeyeceğiz. Danıştay’ın Anayasamıza açıkça aykırı olan bu işlemi iptal edeceğine inancımız tamdır.

İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmediğimizi belirterek, Sayın Cumhurbaşkanını  Anayasaya aykırı olan bu işlemi kaldırmaya davet ediyoruz. Kadının insan hakları kazanımlarından geriye gidişe neden olacak her türlü düzenlemenin karşısındayız. Türkiye’nin her yerinde barolar ve baroların kadın hakları merkezleri olarak; kadın haklarının korunması, geliştirilmesi ve İstanbul Sözleşmesi’nde imzanın çekilmesi işleminin geri alınması için mücadelemizi sürdüreceğimizi kamuoyuyla saygılarımızla paylaşıyoruz” ifadesini kullandı.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA