581 DAVULTEPELİ’NİN İTİRAZI KABUL EDİLDİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

581 DAVULTEPELİ’NİN İTİRAZI KABUL EDİLDİ!


 

Mersin’de narenciye bahçeleri kesilerek yapılmak istenen sanayi sitesine karşı 581 Davultepeli’nin belediyeye ilettiği itirazlar Mezitli’nin ardından Büyükşehir Belediye Meclisinde de oy çokluğuyla kabul edildi.

Hediye Eroğlu

 

Mersin’in Mezitli ilçesi Davultepe Mahallesi’nde narenciye bahçeleri kesilerek yapılmak istenen Sanayi Sitesine karşı mücadele sürürken, yöre sakini üreticiler Büyükşehir Belediye Meclisinin Temmuz ayı toplantısına giderek destek arayışını sürdürdü.

Davultepe sakinleri, Mezitli Belediye Meclisi’nde itirazları kabul edilen ve Büyükşehir Meclisi’nce ele alınacak imar planı itirazlarına ilişkin görüşmeler öncesi belediye başkanları ve meclis üyelerine bahçelerinin korunması için çağrı yaptı. 

 

KADINLAR MECLİSİ ABLUKAYA ALDI

Toplantı girişinde ilk olarak Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak ile buluşan Davultepe sakinleri, imar planı itirazlarının kabul edilmesini istedi.

Mecliste ise CHP ve HDP’liler Davultepe sakinlerinin sanayi sitesi istememe talebine kulak verme çağrısı yaparken, MHP’li Meclis Üyesi ve Mezitli Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Bünyamin Önel, esnafın sanayi sitesi talebini yineleyerek, istihdam ve ticari kazanım üzerinden ekonomik refah vurusu yaptı.

 

581 İTİRAZIN KABULÜNE ÖNEL’EN ŞERH

Toplantıda görüşülen, “Mezitli İlçesi Küçük Sanayi Sitesine ilişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğine askı süresinde yapılan 581 adet itiraza ilişkin, İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu ile Ulaşım Komisyonu’na müştereken havale edilen konunun görüşülmesi” ile ilgili 581 adet itiraz kapsamında yeniden düzenleme yapılmasına ilgili komisyonda oy çokluğuyla karar verildi.

Bünyamin Önel ise karara şerh koydu. Binlik imar planın 5 binlik imar planına uygun olup olmadığı sorusunu mecliste de sorarak kayda geçmesini istedi.

 

“BURASI NE OLACAK?”

AKP’li İsmail Yerlikaya ise “Acayip bir algı oluşturuluyor, imar da kötüye gidiyoruz” diyerek, 2017’de sanayi için yapılan imar planlarında doğu tarafta Akdeniz’de Tırmıl’ın olduğu bölgede bir bölgeyi ve batı da Tece bölgesinde ki iki yerin işaretlendiğini anımsattı. Ancak daha sonra Tece’de işaretlenen alanın değiştirilmesinin istendiğini anımsatan Yerlikaya, “Şuan değişiklikler ile kafamız karışıyor. Davultepe’de olması gereken bu değil. Planların Ankara’dan bakanlıktan bozarak yeniden değişmesi lazım. Sanayiye ret vereceğiz ve mahkeme gidilecek. Ancak mahkemeyi kazanacaklar. Sanayi alanı imar düzenlemesini iptal ettiğimizde burası ne olacak? Bunun netleştirilmesi gerekiyor” dedi.

 

“BAŞTA Kİ HESAP İLE SONDAKİ TUTMADI”

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, alana dair başta ki hesap ile sondakinin tutmadığını söyleyerek, “Belediye kentin düzenli olmasını ister. Şimdi söz konusu bölgede büyük bir kent meydanı yapılacak ve şuan orada yığınla esnaf var. Öncelikli sorun oradaki sanayi sitesi esnafı, imkanları doğrultusunda dükkan istiyorlar. Sanayiciler bize gelip ‘size güveniyoruz’ diyor. ‘Bir sürü yer varken neden orası’ deniliyor ama bir sürü yer yok. Mezitli’de ne hazine ne de orman vasfını yitirmiş böyle bir arazi yok. Bundan sonra belki değişik plan süreçleri işlenecek, yeni bir alan bulunacaktır.

Olmaz da bu esnafa yer bulamazsak, çevresini bilboard gibi yapılarla kapatır, çevreye uygun hale getiririz. Ama kent içine sanayi olmaz” dedi.

 

İTİRAZLARI MECLİSTE KABUL ETTİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise oy çokluğuyla itirazların kabul edildiğini söyleyerek, müzakereyi yeterli bulup oylama yaptırdı. Oylama sonucunda Davultepe halkının söz konusu bölgenin 1/1000 bin ölçekli imar planlarında sanayi sitesi olarak işaretlenmesine yönelik itirazı Büyükşehir Meclisince de kabul edildi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA