AYDINCIKTA KORKUTAN YANGIN | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AYDINCIKTA KORKUTAN YANGIN


 

Aydıncık İlçesine bağlı Pembecik Mahallesi’nde çıkan orman yangını rüzgarında etkisi ile büyümeye devam ederken Muhtar Ahmet Doğan, yerleşim yerlerine doğru ilerleyen yangın nedeniyle bazı evlerin boşaltıldığını söyledi.

Hediye Eroğlu

 

Mersin’in Aydıncık İlçesi Pempecik Mahallesi Çapar Mevkiinde dün sabah saatlerinde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yamaç bir alanda başlayan yangın rüzgarında etkisi ile kısa sürede büyüdü. İhbar üzerine olay yerine gelen söndürme ekipleri müdahale etti. Rüzgarın etkisi ile büyüyen yangına ekiplerin müdahalesi yetersiz kaldı. Bunun üzerine yangın yerine 2 yangın söndürme uçağı ve 1 helikopter ile yangın söndürme arozözleri ile müdahale  edilmeye başlandı. Rüzgarında etkisi ile büyüyen yangını ekiplerin kontrol etmekte güçlük çektiği öğrenildi. Yangının yerleşim yerlerine doğru ilerlemesi nedeniyle bazı evler boşaltıldı.

Pempecik Muhtarı Ahhmet Doğan, sabah saatlerinde başlayan yangının devam ettiğini ve şiddetli rüzgar nedeniyle engellenemediğini söyledi. Alanın tamamen ormanlık ve yamaç bir yer olması nedeniyle müdahalede zorluk yaşandığını ve bu nedenle önünün alınamadığını anlatan Doğan, “Neden çıktığı konusunda herhangi bir bilgimiz yok. 2 yangın söndürme uçağı bir helikopter, Orman Bölge Müdürlüğü’ne ve Büyükşehir’e ait arazöz ve ekipler müdahale ediyor. Çok büyük bir alan yanıyor. Şu ana kadar 50 bin dönüm alan yandı. Yangın devam ediyor ve büyüyor. Yerleşim yerine doğru ilerliyor. Bu nedenle bazı evleri boşaltıyoruz” dedi.

 

KAHRAMANLAR İŞ BAŞINDA

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Kahramanlarımız bu sabah başlayan Adana Pozantı ve Sarıçam, Antalya Kaş, Mersin Gülnar orman yangınlarına 3 uçak, 16 helikopter, 41 arazöz ile müdahale ediyor, insansız hava araçları (İHA) saha ekiplerine anlık bilgi aktarıyor" dedi.

Gazetemiz baskıya gittiği saatlerde yetkililer yangına müdahale çalışmalarının sürüdüğünü bildirdi. 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA