PERSONELE YANGIN KONUSUNDA UYGULAMALI BİLGİLENDİRME | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

PERSONELE YANGIN KONUSUNDA UYGULAMALI BİLGİLENDİRME


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Büyükşehir Belediyesi Tarsus Şube Müdürlüğü binasında ve Toplu Taşıma Grup Amirliği’nde yangında ne yapılacağı, yangın tüplerinin türlerine göre nasıl kullanılacağı konularında personele yönelik olarak eğitim çalışması düzenledi. Her iki çalışmada da gerçekleştirilen tatbikatlarda, temsili olarak mahsur kalan kişiler kurtarıldı, yangın tüplerinin nasıl kullanılacağı öğretildi.

Haber Merkezi

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, farklı birimlerde çalışan personele yönelik düzenli olarak olası yangın durumuna karşı bilgilendirme eğitimleri vermeye devam ediyor. Bu kapsamda ekipler, Büyükşehir Belediyesi Tarsus Şube Müdürlüğü binasında ve Toplu Taşıma Grup Amirliği’nde olası yangın durumunda ne yapılacağı, yangın tüplerinin türlerine göre nasıl kullanılacağı konularında eğitim çalışması düzenlendi.

 

TEMSİLİ KURTARMA OPERASYONLARI YAPILDI

Eğitim sorumlularının gerçekleştirdiği sunumların ardından kontrollü olarak yakılan noktalara yangın tüpleriyle müdahale edilerek, tüplerin kullanım şekilleri gösterildi. İtfaiyenin uzun merdivenli ve kovalı araçlarının kullanıldığı temsili kurtarma operasyonları da düzenlendi.  Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürü Soner Yetgin ile İtfaiye Dairesi Başkanlığı Tarsus Şube Sorumlusu Kenan Demirpolat’ın da katıldığı eğitimlerde, personelden gelen sorular, Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Tarsus Grup Amirliği’nde görevli eğitim sorumlusu İsmail Ceyran tarafından yanıtlandı. Ceyran, her iki yangın bilgilendirme çalışmasında da yangın tüplerinin cinsi ve kullanım şekilleri hakkında detaylı bilgi verdi. Yüksek katlarda meydana gelen yangınlarda asansöre binmenin kesinlikle tehlikeli olduğunu ve elektrik kesintisi halinde asansörde mahsur kalınabileceğini kaydeden Ceyran, yangın ihbarı verilirken apartmanın kaç katlı olduğunun mutlaka söylenmesi gerektiğine dikkati çekti. Ceyran, genelde ev yangınlarının yüzde 70-80’inin elektrikle ilgili sorunlar nedeniyle çıktığını belirtti.

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA