TEZGAH AÇMAK İSTEYEN PAZARCILARA İZİN YOK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TEZGAH AÇMAK İSTEYEN PAZARCILARA İZİN YOK


 

Pazarcılar odasının önce verdiği pazar yeri açma izini bir hafta sonra iptal etmesi üzerine seslerini duyurmak için Akdeniz Belediyesi önünde eylem yapan pazarcıların Göndoğdu Mahallesi’nde tezgah açmasına zabıta ve Çevik Kuvvet ekipleri izin vermedi.

Hediye Eroğlu

Mersin Akdeniz İlçesi’nin köylerinde tezgah açan 5. Bölge Pazarcıları söz konusu bölgede işlerinin iyi olmaması nedeniyle pazar günleri Gündoğdu Mahallesi 5765 sokakta da tezgah açma talebi önce Pazarcılar Odası tarafından önce kabul edilmiş diğer pazarcıların tepkisi üzerine ise 1 hafta sonra iptal edilmişti. Pazarcılar Cuma Günü Akdeniz Belediyesi önünde eylem yaparak seslerini duyurmaya çalışmıştı. Pazarcıların yanına gelen ve Akdeniz Belediye Başkanı Muhammet Mustafa Gültak, sorunun pazarcılar odasının önce verdiği izni 3 ay sonra yapılacak seçimden endişe ederek iptal etmesinden kaynaklandığını söylemişti. 5. Bölge Pazarcıları yine tezgah açmak için Gündoğdu Mahallesi 5765 sokağa geldi. Fakat sokağın girişlerini bariyerlerle kapatan Çevik Kuvvet ekipleri ve zabıta pazarcıların içeri girmesine izin vermedi. Ekiplerle, pazarcılar arasında zaman sert tartışma yaşandı. Pazarcılar evlerine ekmek götürme derdinden başka bir amaçlarının olmadığını söyledi.

Şemsettin Zengin isimli bir pazarcı esnafı gazetemize yaptığı açıklamada; “Buradaki esnaflar olarak Akdeniz’in köylerinde pazar açıyorduk. Söz konusu köyler zaten sebze ve meyvenin yetiştiği yerler.  Bu nedenle orada iş yapamıyorduk. Zarar ediyorduk ve evlerimize ekmek götüremez hale gelmiştik” dedi.

 

“ÖNCE HAYIRLI OLSUN DEDİLER SONRA KAPATTILAR”

Bunun üzerine Gündoğdu Mahallesi 5765 Sokağa tezgah açmak istediklerini ve Pazarcılar Odası’nın bunu kabul ettiğini anlatan Zengin, “Pazarcılar Odası yazı yazdı ve belediye başkanımız bunu onayladı. Burada bir hafta tezgah açtık. Güvenlik güçlerimiz, pazarcılar odası başkanınmız geldi, pazarınız hayırlı olsun dediler. Ne yazık ki 2. hafta bizim pazarcılar odası başkanımız Oda seçimi yakın olduğu için seçimi kaybetme korkusuyla başka pazarcıların baskısı Pazar yerimizi iptal etmiş” şeklinde konuştu.

Sorunu çözmesi için Akdeniz Belediye Başkanı Muhammet Mustafa Gültak’a seslenen Zengin “Sayın Başkanım 2 buçuk senedir sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Bizi belediyele işe al demiyoruz. Bizler çocuklarımızın rızkını kazanmak istiyoruz. Evimize ekmek götürmek istiyoruz. Vatandaşa hizmet etmek istiyoruz. Covid sürecinde buradaki halk pazar için başka mahalleye gitmek istemiyor. Kendi mahallesinde alışveriş yapmak istiyor. Bu bölgeye yakın bir Pazar yok. Gündoğdu halkı kendi kaderine terk edilmiş durumda. Başka mahallelere gidiyor. Biz mağduruz. Sesimize ses olun” ifadelerini kullandı.

Evlerine ekmek götürmek için burada olduklarını anlatan Zengin, “Burada pazar açmak istiyoruz. 2 bin 800 tane imza topladığımız halde burada mülki amirimiz muhtarımız bu imzaları bizzat belediye götürdüğü halde burada bizlerin Pazar açma isteğimiz yerine getirilmiyor. 5+1 protokolünün resmi dayanağı yok. Öbür bölgeler Akdeniz sınırları içinde hangi haklara sahip ise biz 5. Bölge pazarcıları aynı haklara sahibiz. Diğer Pazar yerlerininde encümen kararı yoktur” diye konuştu.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA