DOKTOR CİNAYETİNDE ÖNEMLİ FAKTÖR; KÖTÜ KOŞULLAR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

DOKTOR CİNAYETİNDE ÖNEMLİ FAKTÖR; KÖTÜ KOŞULLAR


 

Mersin’de bir doktorun başka bir doktor tarafından öldürülmesi sonrası Mersin Tabip Odası tarafından yapılan açıklamada; “Sağlık hizmetlerinin verildiği ortamların güvenli olmaması, çalışma barışının bozulması, bakanlığın sağlıkta şiddetle mücadeleyi tamamen göstermelik yapması ve hiçbir önlem alınmaması da bu cinayetin oluşmasında önemli bir faktör olmuştur” çıkışı geldi.

Hediye Eroğlu

 

Mezitli Güçlendirilmiş Göçmen Sağlığı Merkezi'nde görev yapan Dr. Hasan Çayır yaşanan tartışma sonrası aynı merkezde görev yapan meslektaşı Dr. Ahmet Dikmen’i pompalı tüfekle öldürdü. Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen, oda binasında Sağlık Emekçileri Sendikası Mersin Şubesi ve Mersin Aile Hekimleri Derneği yöneticilerinin de katıldığı basın açıklamasında olay karşısında şaşkınlık ve büyük üzüntü duyduklarını söyledi.

Doktorların ve sağlık emekçilerinin çalışma koşulları ve halkın sağlık hakkı ile ilgili açıklama yapmayı planlarken sabah saatlerinde Dr. Ahmet Dikmen’in işyerinde öldürülmesi ile şaşkınlık ve büyük üzüntü yaşadıklarını ifade eden Antmen, “Ölenin hekim olması bizim için yeterli bir üzüntü kaynağı idi ama daha sonra öldüren kişinin de hekim olduğunu öğrenince üzüntümüz bir kat daha arttı” dedi.

 

“ZANLI YAŞADIĞI SORUNLAR NEDENİYLE SORUŞTURMALAR GEÇİREN BİR HEKİM”

Zanlı doktorun çalıştığı yerlerde yaşadığı sorunlar nedeniyle soruşturma geçirmekte olan ve daha önce Dr. Ahmet Dikmen ile tartışma yaşadığı iddia edilen bir hekim olduğunu anlatan Antmen şöyle devam etti: ”Ağır çalışma koşulları ve idarenin çalışanların sorunlarına olan duyarsızlığı belki de bu cinayete neden olan en önemli faktörlerden biridir. Sağlık hizmetlerinin verildiği ortamların güvenli olmaması, çalışma barışımızın artan ölçüde bozulması, sağlık bakanlığının sağlıkta şiddetle mücadeleyi tamamen göstermelik yapması ve hiçbir önlem alınmaması da bu cinayetin oluşmasında önemli bir faktör olmuştur. Ölen hekim arkadaşımız Ahmet Dikmen’in ailesine başsağlığı ve sabır diliyor, Mersin Tabip Odası olarak bu olayın takibinde olacağımızı kamuoyunun bilgilerine sunuyoruz.”



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA