YILBAŞI ALIŞVERİŞİ ESNAFI MUTLU ETMEDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YILBAŞI ALIŞVERİŞİ ESNAFI MUTLU ETMEDİ


 

Ekonomik kriz ile bunalan ve yılbaşı alışverişi ile nefes alayı umut eden esnaf hayal kırıklığına uğradı. Gerek vatandaşın alım gücünün neredeyse yok olması ve gerekse de son zamlar ile yaşanan fahiş fiyat artışları vatandaşı vitrinleri bakıp geçmek zorunda bırakırken, esnafın da yılı kazançsız bitirmesine neden oldu.

HEDİYE EROĞLU

 

Türkiye genelinde olduğu gibi Mersin’de de esnafın yılbaşı alışverişi ile rahatlama hayali boşa çıktı. Dövizdeki dalgalanma sonrası yaşanan fahiş fiyat artışları nedeniyle vatandaş vitrinlere bakıp geçmek zorunda kalırken, yılbaşı alışverişi ile nefes almayı hayal eden esnaf yılı kazançsız kapattı.

Özellikle Mersin çarşı merkezde çok sayıda vatandaşın alışveriş yapmak yerine mağazaları gezdiği gözlendi. Sevdiklerini mutlu etmek isteyenler ise etiketlerdeki fahiş fiyatlar nedeniyle hayli zorlandı. Esnafın, vatandaşı çekmek için ışıklı, neonlu tabela ve süslemelerle yaptığı çağrılarda yetmedi. Gece geç saatlere kadar açık olan pek çok dükkan ve mağaza son müşteriler ile yıla kazançlı girmek istese de bu pek mümkün olmadı.

 

YILBAŞI UMUDU HAYAL OLDU!

Yılbaşının en önde gelen eğlencesi olan yılbaşı bileti satışları da bayilerin umduğu gibi olmadı. Bayiler önünde toplana az sayıda vatandaşlardan sadece bir kaçının bilet aldığı görülürken 32 yıllık bayi Ahmet Durmaz, “Böyle bir yılbaşı görmedim. Son yılların en kötü yeni yıl öncesi satış rakamlarına şahit oldum. Vatandaş da haklı alım gücü yok” diyerek yaşananlara isyan etti.

 

YILBAŞI SOFRALARININ BAŞTACI KURUYEMİŞ ELDE KALDI

Hayat pahallığı ve devam eden koronavirüs ile mücadele nedeniyle eğlence mekanlarında ki kutlamalar da zayıf kaldı. Pek çok otel ve benzeri tesis yılbaşı kutlaması yapmazken bazıları da sınırlı tutmayı tercih etti.

Vatandaşın yılbaşı kutlama adresi evler olurken, gece için yapılan alışveriş de bütçeyi zorlayacak türden oldu. Özellikle yılbaşı sofralarının baş tacı olan kuruyemiş fiyatlarındaki artış vatandaşı bu zevkten de büyük ölçüde mahrum etti.

Kuruyemiş esnafı Mustafa Kılıç, satışların beklenilenin çok altında kaldığını söyleyerek, “Yılbaşı nedeniyle hazırlık yaptık, mal aldık. Ancak bu mallar elimizde kaldı çünkü çok az satış oldu” dedi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA